Tribuna
PNL
Sibienii pot cere administrarea dozei a patra de vaccin anti-COVID-19
Laura BUCIU
1871 vizualizari
Sibienii pot cere administrarea dozei a patra de vaccin anti-COVID-19
© Arhivă

Din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech, au anunțat, miercuri, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Astfel, administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC.

„Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani”, anunță reprezentanții MS.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Cei care nu au toate cele trei doze cu ARN mesager (de exemplu au doua doze făcute cu AstraZeneca și a treia doza ARN mesager) pot face a patra doza. În schimb, nu se poate face această doză suplimentară, pentru că nu sunt realizate trei doze.


comentarii
3 comentarii

Nu ati omorat destui oameni, criminalilor??? Nu au ramas destui cu probleme pe viata? Inca mai faceti propaganda pentru Bill Gates si Big Pharma, nenorocitilor? Care va este comisionul pentru reclama la serurile mortii? Sau sunteti doar idioti utili, cretinei care nu stiu ce si de ce fac.

Sa vi le bagati voi, in creierele voatre spalate de propaganda globalista, lichelelor!
terapia genetica
11.05.2022 15:55
Ilegalități în Parlamentul European. Cum s-a votat prelungirea certificatului verde.

Votul dat în Parlamentul European pentru prelungirea cu încă un an a certificatului verde a încălcat procedurile de adoptare a unei propuneri de regulament, ne spune europarlamentarul Maria Grapini. Astfel, pe ordinea de zi a fost trecut votul direct, fără dezbaterile obligatorii, pentru a forța votul rapid al acestui proiect controversat. În fapt, comisarul european pentru Sănătate a recunoscut faptul că prelungirea certificatului este necesară pentru accelerarea dozei a treia de vaccin.

Pentru a se impune cât mai repede certificatul verde care îngrădește libera circulație în Uniunea Europeană, procedurile de votare a unei propuneri de regulament au fost grosolan încălcate. Astfel, europarlamentarii s-au trezit că pe ordinea de zi a fost introdus votul direct pentru regulament, fără dezbaterile obligatorii pentru un astfel de act normativ.

Europarlamentara Maria Grapini ne spune că există o grabă foarte mare la nivel european, dat fiind faptul că în 30 iunie expiră vechiul regulament și vor să finalizeze toate procedurile pentru a avea un regulament nou până la această dată.

”Eu sunt nevoită să-mi fac test PCR de câte ori merg la Bruxelles, pentru că am ieșit din valabilitatea certificatului de trecere prin boală și a treia doză de vaccin nu o voi face nici dacă voi fi nevoită să-mi dau demisia din Parlamentul European. Am făcut deja două doze, iar la 5 luni după aceea m-am îmbolnăvit de Covid. Iar a treia doză nu o mai fac pentru că am și în familie cazuri cu efecte adverse de la vaccin. Îmi pare rău și că am făcut cele două doze”, ne-a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

Scopul principal, vaccinarea.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a susținut că trebuie actualizate posibilitățile de utilizare a certificatului pentru ca cetățenii să poată efectua călătorii în UE, atât timp cât se mențin cerințele în materie de sănătate publică. ”Propunem ca sistemul de certificate să fie actualizat în funcție de cele mai recente evoluții științifice și epidemiologice, în lumina necesității de a accelera campaniile de vaccinare cu doza suplimentară de rapel (booster) și de a sprijini continuarea cercetărilor clinice vitale în curs”, a spus Stella Kyriakides.
Alte stiri
11.05.2022 21:08
Cine-i asa nebun sa ia si doza a 4-a?!
12.05.2022 01:33
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA