Tribuna
PNL
Sibienii pot afla calitatea aerului în oraș, prin intermediul unei platforme
Sibienii  pot afla calitatea aerului în oraș, prin intermediul unei platforme

Începând de marți, sibienii pot consulta platforma care măsoară calitatea aerului prin intermediul a șapte senzori amplasați în puncte esențiale ale orașului. Datele furnizate de senzori vor fi preluate de platforma aerliber.ro, în timp real. Platforma își propune pentru 2021 să ajungă la cel puțin 30 de senzori integrați.

Senzorii utilizați în cadrul aerliber.ro se numesc “uRADMonitor Smoggie”, au un design compact și capabilitatea de a transmite date, în timp real, la distanțe mari de până la opt km în mediul urban. Stațiile sunt produse de compania timișoreană Magnasci și sunt instalate în peste 1500 locații în întreaga lume. Datele înregistrate pot fi vizualizate sub forma de medii orare și zilnice.

Misiunea Aerliber este de a oferi soluții sustenabile care sunt consistente cu interese de lungă durată pentru și despre mediu. Vom reuși doar cu ajutorul cetățenilor, dar și a companiilor a căror misiune este similară, împreună încurajând cercetarea, tehnologiile inovative și abordări sigure pentru mediu.

Potrivit fondatorilor, platforma este intuitivă și ușor de folosit, astfel încât orice persoană cu conexiune la internet se poate conecta pe site-ul nostru la orice oră pentru a verifica indicii de poluare.

„Dorim să oferim soluții specifice  ce pot fi implementate la nivel local pentru a crește calitatea vieții sibienilor”, remarcă Vlad Fișcălie, coinițiator.

„O strategie urbană anti-poluare trebuie să fie construită în baza unor date reale. Ca să acționăm trebuie să înțelegem care sunt zonele cele mai poluate ale unui oraș”, explică Radu Crețu coinițiator.

„Este nevoie de schimbarea comportamentului fiecăruia dintre noi și din păcate acest lucru nu e ușor. Putem alege să folosim bicicleta sau transportul în comun în locul mașinii personale”, conchide Tiberiu Mitrea coinițiator.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia