Tribuna
Sibienii nu se tem de Covid-19 și merg la vot: "Nu mi-e frică de coronavirus, sunt protejat de Cel de Sus”
Liuba STARII
1116 vizualizari
Sibienii nu se tem de Covid-19 și merg la vot:

S-a vorbit mult în ultima perioadă despre teama românilor de a merge la vot din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus, chiar dacă autoritățile au anunțat că s-au luat toate măsurile pentru asigurarea desfășurării procesului electoral în condiții de siguranță, sunt voci care declară că le este teamă să meargă în locuri frecventate de mai mulți oameni. Pentru a afla care sunt intențiile sibienilor, dacă se tem sau nu să meargă, duminică, la vot, reporterii Tribunei  au întrebat mai mulți trecători, întâlniți pe străzile orașului, dacă vor merge să-și exprime opțiunea la urne. Răspunsul general a fost afirmativ. Cei intervievați, indiferent de vârstă, spunând că doresc să meargă, duminică, la vot pentru a-i alege pe cei pe care consideră capabili să conducă localitatea și județul în următorii patru ani. Se pare că la Sibiu, noul coronavirus nu a reușit să-i sperie pe oameni și să-i împiedice să-și exercite dreptul constituțional de a vota.

„Vreau să merg la vot ca să fac o schimbare în Sibiu. Mentalitatea omului trebuie să fie schimbată. Cred că fiecare sibian trebuie să fie audiat. Nu mi-e frică de coronavirus, sunt protejat de Cel de Sus. Trebuie să votăm. E dreptul nostru”, spune Nicolae.

Lucian este de părere că: ”E mai periculos dacă nu mergem la vot. Poate există riscul să ne infectăm, dar dacă ne protejăm, păstrăm distanța, purtăm masca, ne dezinfectăm, nu cred că o să ne infectăm. Depinde de noi. Totul trebuie să funcționeze într-un mod normal: tinerii și vârstnicii trebuie să iasă la vot, dacă stăm acasă totul stagnează, nu mai avem dezvoltare, nu mai avem nimic. Despre existența virusului se știa încă din ianuarie, dacă am avea o cultură, pe care o au asiaticii. În Japonia, dacă cineva este răcit, își pune masca și are grijă de cei din jur. La noi, toți comentează și sunt deranjați că trebuie să o poarte. E vorba despre tradiție și educație”.

„O să merg la vot. Nu cred că e periculos. Trebuie să purtăm masca, să ne dezinfectăm și să păstrăm distanța. Dacă nu o să mai mergem la vot cine va decide în locul nostru?”, remarcă Dorina.  

Elena crede că: “E obligatoriu să mergem la vot. Toată lumea trebuie să voteze. Dacă păstrăm distanța și avem masca pe gură, nu cred că ne afectează. Putem să ne infectăm și pe stradă, și acasă, și la piață, nu neapărat la secție de votare”.

“Fiecare vot contează

Maria nu mai are încredere în candidați, dar va merge la vot: “Nu cred că e periculos, putem să ne infectăm și în alte locuri”.

Eugen pledează pentru implicarea sibienilor: “O să merg la vot, nu mi-e frică, o să mă protejez. E riscant, dar putem să ne infectăm și când ne plimbăm pe stradă sau când stăm la masă, oriunde. Nu văd nimic special și ieșit din comun la secții de votare. Dacă vrem să vedem o schimbare, trebuie să ne protejăm și să mergem la vot”.

„Peste tot există riscul infectării și nu numai la o secție de votare. Sunt convinsă de faptul că nu se va păstra distanța de 2 metri și va fi mai multă lume, ca peste tot. O să merg la vot, pentru că fiecare vot contează. Dacă ne ferim și dacă nu ne ferim, oricum, putem să ne infectăm, nu putem să ne izolăm”, explică Andreea.

Ioana este de aceeași părere: ”Trebuie să mergem la vot. Cred în existența virusului, dar trebuie să fim responsabili, să respectăm toate reguli și măsuri. De fiecare dată am fost la vot și cred că trebuie să ne mobilizăm”.

“Voi veni la alegeri. Nu putem să presupunem ce se va întâmpla. Nu se știe dacă ne îmbolnăvim sau nu. Fiecare decide pentru el”, spune Gheorghe.

Maria și Matei au decis să meargă la vot: „Depinde și de noi, de comportamentul și de atitudinea noastră. La secția noastră nu va fi multă lume, va fi ok. Situația poate fi gestionată. Tineretul trebuie să vină la vot, dar și să se gândească la sănătatea lor”.  

Și Iulian a decis să participe: “Merg la alegeri. Depinde ce măsuri vor fi luate și cât de pregătiți vom fi. Există riscul, dar putem să-l minimalizăm”.

 “Merg la vot. Riscul e peste tot, dar trebuie să ne protejăm și nu vom avea probleme. Este dreptul fiecăruia cetățean și pandemia nu trebuie să ne împiedice. Dacă nu mai mergem ce se va întâmpla? Cei peste 18 ani trebuie să participe. E pentru binele lor. Cred în existența virusului, sunt mulți sceptici, dar boala există și nu putem s-o negăm. Trebuie să ne protejăm, să purtăm masca și să facem ceea ce ține de noi”, conchide Ana.

Foto: Răzvan NEGRU

 

 

 


comentarii
5 comentarii

victorie a la phyrrus / atestată pe papirus / contra lui coronavirus !
Zambata Rora
24.09.2020 12:30
Nu merg la vot
Eu
24.09.2020 13:07
@Eu :
Estimez o prezență la vot sub 35% .
Persoanele în vârstă nu vor să riște...
Intelect Plus
24.09.2020 15:09
merg la vot
keine astrid fodor kleine etc cum ochiama
nu mai prinde minciunile fdgr
raus si la pensie multa multa omamsa
adt3
24.09.2020 15:48
Daca nu imi este frica,ma risc si nu iau virusu‘ atunci m-a protejat Cel de sus.
Daca iau virusul atunci zic ... asa a vrut Cel de sus.
Daca mai si gindesti, te protejezi pe tine, atentionezi prostii fara masca, pastrezi distanta si intri in contact cu cit mai putini. Doar asa, smerindu-te si ascultind, vei fi si ascultat de Cel de sus.
Prostu
24.09.2020 21:21
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia