Tribuna
Sibienii își pot face cartea de identitate inclusiv sâmbătă și duminică pentru a putea vota!
Sibienii își pot face cartea de identitate inclusiv sâmbătă și duminică pentru a putea vota!

Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu, prelungește programul de lucru cu publicul la serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor de pe raza județului Sibiu pe care le coordonează.

În scopul asigurării cadrului necesar derulării în condiţii optime a procesului electoral pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, cât și a referendumului național privind justiția, ambele organizate la data de 26 mai 2019, dar şi pentru a veni în sprijinul alegătorilor ale căror acte de identitate au termenul de valabilitate expirat, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Sibiu, precum şi cele 18 servicii publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor ale municipiilor, oraşelor şi comunelor (Axente Sever, Dârlos, Laslea, Orlat, Slimnic, Şura Mică, Turnu Roşu), din judeţul Sibiu şi-au stabilit un program special de lucru pentru primiri/eliberări documente, atât în ziua premergătoare, cât şi în ziua desfăşurării alegerilor, respectiv a referendumului. Cetăţenii judeţului Sibiu se pot prezenta la sediile instituţiilor menţionate pentru a solicita noi acte de identitate, necesare exercitării dreptului la vot”, anunță Florin Munteanu, directorul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor.

 

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Sibiu, situată pe str. Câmpului, nr. 14, şi serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor a căror activitate este coordonată de DJEP vor desfășura activități de relații cu publicul, cu preponderență eliberări de acte de identitate produse în perioada anterioară procesului electoral, după cum urmează:

 

  • Sâmbătă, 25 mai 2019, între orele 08 – 16
  • Duminică, 26 mai 2019, între orele 08 – 20:30

 

Potrivit dispoziţiilor legale, cetăţenii au obligaţia să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel puţin 15 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate deţinut, la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care arondează pe linie de evidenţă a persoanelor localitatea de domiciliu, respectiv localitatea de reşedinţă.

Nerespectarea dispoziţiilor legale amintite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 40 lei la 80 lei.

 

Program special pentru eliberarea cărților de identitate în contextul alegerilor

din 26 mai

 

 

Și Serviciul Evidență a Persoanelor Sibiu și-a modificat programul pentru săptămâna 20-26 mai pentru ca cetățenii cu drept de vot care doresc să își exercite acest drept să poată obține cărți de identitate valabile.

Funcționarii de la Serviciul de Evidență a Persoanelor vor lucra și sâmbătă, 25 mai și duminică, 26 mai pentru a prelua documente și pentru a emite cărți de identitate:

  • Sâmbătă, 25 mai, între orele 8.00 și 16.00 se vor prelua și elibera documente
  • Duminică, 26 mai se vor prelua acte între orele 7.00 și 18.00 și se vor elibera documente pe tot parcursul zilei, până la ora 21.00.

 

În aceste două  zile de weekend, taxele pentru emiterea cărților de identitate vor fi încasate direct de funcționarii de la ghișee.

De asemenea, în perioada 20-24 mai se vor scurta termenele de emitere a noilor cărți de identitate. Cererile preluate în această săptămână se vor soluționa în 25 și 26 mai, prin emiterea cărților de identitate.  

 

 

PROGRAMUL LA GHIȘEELE SERVICIULUI DE EVIDENȚĂ A PERSOANELOR:

 

  • Luni, marți și joi: 8.30 – 13.00 și 14.00 – 16.30
  • Miercuri: 8.30 – 13.00 și 14.00 – 18.00
  • Vineri: 8.30 - 13.00

 

Taxa de emitere a cărții de identitate se plătește la ghișeele Direcției Fiscale sau la oficiile poștale.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia