Continental
Tribuna
Sibienii, invitați la o plimbare în pași de dans prin parc, în premieră națională
Sibienii, invitați la o plimbare în pași de dans prin parc, în premieră națională
Pentru prima dată în România, Teatrul "Gong" prezintă conceptul „Happy Manif”, un demers coregrafic inițiat de David Roland și Valeria Giuga din Franța. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, de la orele 11 și 16, în Parcul Tineretului din Sibiu. Evenimentul va fi reluat luni, 7 octombrie, strict pentru grupuri organizate din școli.


Potrivit organizatorilor, „Happy Manif” se constituie ca o plimbare funky și plină de energie, prin parc. Demersul coregrafic propus de David Roland și Valeria Giuga este dedicat unora dintre cei mai faimoși coregrafi de la sfârșitul secolului al XIX-lea, ale căror lucrări au avut în comun ca sursă de inspirație natura. Ghidați de  dansatori, pe o coloană sonoră și indicații redate prin intermediul unor căști fără fir, participanții sunt invitați la o călătorie prin istoria dansului, de la baletul clasic până la dansul contemporan. Universul muzical al acestui performance este cât se poate de divers, de la un mix eclectic de muzică electronică creată de Roland Ravard, fragmente de dialog și muzică din filme, compoziții clasice bine cunoscute și chiar hituri pop.


„Am descoperit acest proiect anul trecut, în cadrul Kidanse, un festival în nordul Franței, și m-am îndrăgostit imediat. Atmosfera și energia acestui spectacol m-au convins că trebuie adus neapărat în fața publicului din România, iar cu ajutorul Primăriei Municipiului Sibiu și al Teatroskop reușim să facem acest cadou întregii familii. Spectatorii se vor găsi în postura de participanți activi, executând mișcări conform indicațiilor la căști. Va fi o experiență senzațională pentru întreaga familie!”, spune Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.


Spectacolul are o durată de 45 de minute și nu este recomandat copiilor cu vârsta sub șapte ani. Accesul publicului la acest eveniment se face în limita a 70 de locuri pe reprezentație, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11 – 18, sâmbăta între orele 10 – 18, iar duminica de la 10 la 14. Prețul unui bilet este nouă lei.
„Happy Manif” este produs de Association Ipso Facto Danse, în parteneriat cu Institut français, DRAC des Pays de la Loire, Conseil Régional des Pays de la Loire, Conseil Départemental de Loire-Atlantique, Ville de Nantes.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia