Tribuna
Sibienii încep să evite ghişeele pentru plata taxelor şi impozitelor şi să achite online
Sorana MAIER
733 vizualizari
Sibienii încep să evite ghişeele pentru plata taxelor şi impozitelor şi să achite online

Avertizările autorităţilor şi îndemnurile pentru populaţie de a folosi cu precădere sistemele de plăţi electronice din cauza epidemiei de coronavirus încep să fi vizibile şi la plata taxelor şi impozitelor online în Sibiu.

Numărul celor care s-au prezentat la ghişee în ultima săptămână a fost mai mic, în vreme ce numărul plăţilor online a crescut simţitor.

„În perioada 10 - 17 martie s-au  efectuat 7.663 de plăți la ghișeele Direcției Fiscale, un număr mai scăzut raportat la aceeași perioadă din februarie când s-au efectuat 8.339 de plăți. De asemenea, numărul operațiunilor de plată online au crescut în ultima săptămână (10-17 martie) la 2673 plăți, comparativ cu aceeași perioadă din februarie când s-au înregistrat 1.870 de plăți”, potrivit unei situaţii a Primăriei Sibiu.

 

Plata impozitelor cu reducere, prelungită până în 30 iunie

 

Una dintre primele măsuri luate de administraţia locală pentru a evita aglomerările la ghişee în această perioadă a fost prelungirea termenelor de plată. Persoanele fizice care vor plăti integral, până în 30 iunie 2020, impozitele și taxele aferente întregului an, vor beneficia în continuare de reducerea de 10% din suma totală de plată.

Sibienii sunt sfătuiţi să evite aglomerările la ghişee şi să folosească platformele online: 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia