Tribuna
Fabrica Sevis
Sibienii formează un lanț uman în centrul orașului, de Ziua Păcii
Andra MARINESCU
1479 vizualizari
Sibienii formează un lanț uman în centrul orașului, de Ziua Păcii
Cea de-a douăsprezecea ediție a Festivalului Egalității de Gen, organizat de Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen, va marca anul acesta Ziua Mondială a Păcii, joi, pe 21 septembrie, printr-un lanț uman sub forma semnului păcii, la intrarea pe strada Nicolae Bălcescu, dinspre parcul ASTRA, începând cu ora 15.


“Ținând cont că la nivel internațional suntem martori la o creștere a violenței și a urii, vrem să transmitem un mesaj pentru non-violență, acasă și în lume. De aceea, ne alăturăm rețelei europene Women Against Violence Europe care va promova pe 21 septembrie în 15 țări europene mesajul 'până când va fi pace pentru fiecare femeie'. Așteptăm ca la această inițiativă să participe câteva zeci de sibieni, în special liceeni. Suntem pregătiți și cu pelerine, în caz de ploaie”, a spus Camelia Proca, directorul Asociației ALEG.
Programul festivalului include și alte premiere. Vineri, 22 septembrie, la Colegiul Național "Octavian Goga" va avea loc prima proiecție în România a celui mai cunoscut film din fostul spațiu iugoslav care abordează tematica abuzului sexual,  „Ți-am spus că am fost abuzată?”. Evenimentul se adresează profesorilor și consilierilor școlari și o va avea invitată pe fondatoarea Centrului pentru Trauma Incestului din Belgrad, Dusica Popadic. Sâmbătă, 23 septembrie, la Teatrul "Gong" au loc caravana și concursul "In a Relationship/  În relație". Tinerii care au desfășurat o cercetare națională despre violența în relațiile adolescenților vor prezenta la ce concluzii au ajuns, iar liceenii sibieni vor avea ocazia să câștige premii dacă dovedesc că știu cum se previne violența.Tot sâmbătă, de la ora 16.30, la Teatrul "Gong", are loc spectacolul de teatru "Cheful la cabană", unde spectatorii vin cu soluții la conflicte și decid finalul piesei.
Festivalul Egalității de Gen este un eveniment care îi încurajează pe tineri să recunoască – prin teatru forum, proiectii de filme si actiuni stradale - stereotipurile care conduc la violență și discriminare de gen. Prima editie, din 2004, a reprezentat evenimentul de lansare al Asociației ALEG. Festivalul a rămas una dintre activitățile constante prin care asociația promovează în comunitatea sibiană, în special în rândul tinerilor, valori europene precum egalitatea între femei și bărbați, respectul în relații, toleranța şi non-violența. Detalii despre programul festivalului pe www.aleg-romania.eu.
Festivalul Egalității de Gen, ediția a XII-a, este un proiect finanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Sibiu, prin Agenda Comunității.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia