Tribuna
SEVIS
Sibienii despre redeschiderea școlilor:"Trebuie să revenim la normalitate” sau "Mi-e frică să-l trimit la școală”
Liuba STARII
1437 vizualizari
Sibienii despre redeschiderea școlilor:

După trei luni de pauză, cauzată de pandemia de coronavirus, clopoțelul va suna din nou în școlile din Sibiu și nu numai. Elevii ar trebui să revină la ore în formatul clasic, față în față cu profesorii lor. Reporterii Tribunei au discutat cu mai mulți sibieni și au aflat părerea acestora despre o eventuală revenire în băncile școlii. Părerile sunt împărțite, cei cărora le-am solicitat un răspuns situându-se în tabere diferite. Unii au susținut  reîntoarcerea la învățământul clasic, iar alții au preferat continuarea desfășurării orelor în mediul digital.

“Acasă nu învață nimic. Am o soră care face școala online. Se trezește la opt fără zece minute, nici măcar nu se schimbă de pijamale și stă o jumătate de zi în fața calculatorului. Profesorii fac orele numai cu ăștia care sunt mai buni. Cred că e cel mai OK să le redeschidă. Copiii pot să se infecteze și la mall, unde sunt o mie de persoane. Să facem o nouă generație de proști pentru că acasă nu învață? Trebuie să revenim la normalitate”, explică Andreea.

Rodica este de aceeași părere:“Trebuie să revină, dar e foarte riscant. Mi-e frică să-l trimit la școală. Zic ei că au grijă de copiii noștri, dar cine știe. E mai bine și eficient să înveți în clasă, dar se poate și acasă”.

“Trebuie să procedăm în favoarea copiilor. Nu știu cum va fi. E riscant să îi trimitem la școală, trebuie să avem mai puține cazuri. E greu să înveți în fața calculatorului, dar nu ai încotro. Trebuie să te adaptezi și să ai multă răbdare”, remarcă Maria.

Ana consideră că e prea devreme:“Nu e bine. Mai este o tulpină a coronavirusului, care este și mai puternică, dar ei s-au trezit să redeschidă școlile. E periculos și stupid.Toate țările le închid, dar noi le deschidem. Unde e logica lor? Copiii au mai învățat online și  s-au obișnuit. E foarte gravă treabă. Copilașii merg la școală și se infectează. Nu sunt de acord, nu e o idee bună”.

„Școala nu se face pe calculator”

Maria are încredere în opinia specialiștilor:“Ministerul Sănătății trebuie să decidă, specialiștii trebuie să decidă. Pentru copii e mai bine. Cât poți să mai stai în fața calculatorului? Trebuie să mai comunici cu alți copii și să vezi lumea. E riscant, dar nu putem să decidem noi, trebuie să mai facă controale, să gestioneze situația în școli. Toată viața e un risc. Trebuie să fim conștienți cum ne protejăm și ce facem”.

“Cred că va fi riscant, dar e greu să stai acasă. E mai bine să meargă la școală, să se vadă cu alți colegi și să nu mai stea în fața tabletei”, afirmă Maria.

O altă sibiancă spune că elevii trebuie să se adapteze condițiilor noi:”Copiii trebuie să revină la școală. Riscul există, dar elevii nu reușesc să acumuleze cunoștințele necesare, acasă. Trebuie să se protejeze, să se dezinfecteze și să poartă măști”.

Diana este adepta sistemului nordic:“Putem să învățăm ceva din experiența nordicilor, care experimentează învățământul la distanță de ani de zile. Copiii pot să facă școala online, mai ales, în condițiile pandemiei. Nu văd nimic rău”.

Călin abia așteaptă ca școlile să fie redeschise:“Ar fi normal să revină la școli. E mult mai bine decât online-ul. Copiii sunt mult mai atenți și activi la școală. Nu mi se pare riscant. Orice om mai răcește și înainte se răcea. Ne descurcăm. E mai sănătos pentru mintea lor”.

“Ar fi bine. Școala nu se face pe calculator. E riscant, dar poate fi controlat. Copiii trebuie să socializeze și să fie supravegheați”, spune Elena

“Trebuie să revină la școală. Copiii sunt izolați și suferă din cauza asta. Cred că putem să gestionăm situația asta cu virusul”, este concluzia Mirunei.

Toate unitățile de învățământ preuniversitar și-au suspendat activitățile fizice din 9 noiembrie. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis să prelungească luni, 7 decembrie, desfășurarea activităților didactice în mediul online până la intrarea copiilor în vacanța de iarnă, însă școlile și grădinițele au rămas închise până pe 8 februarie.

Foto: Răzvan NEGRU

 


comentarii
6 comentarii

In tarile care stiu ce au de facut au inchis scolile si multe alte activitati, noi popor condus de imbecili relaxam totul ca dupa ce avem din nou un nr mare de imbolnaviri sa intelegem ca nu e momwntul nicio clipa de relaxare. Pana si statele din lumea a 3 a stiu ce tb facut, noi niste cretini vrem cu orice pret sa imbolnavim toti elevii si inclusiv pe noi. Dupa ce vaccinarea ar ajunge la un 70 % atunci ar trebui sa ne gandim la relaxare neghiobilor. Sunt multi care chiar nu ii intereseaza de copii lor, insa guvernarea este sub orice critica!!!!!
Dog
26.01.2021 17:11
Daaa, stati toti in casa! Am auzit ca de va bagati sub plapuma e si mai sigur ca nu luati covid! Mama, da mare-i gradina Domnului! As vrea sa stiu daca astia speriati de bombe stau acasa nonstop si nu se duc la mall, nu se duc nicaieri? Ca daca pot merge oriunde, dar la carte ba, atunci spune multe despre Domniile lor.
mita
26.01.2021 19:00
scoala fara dascali e ca nunta fara mireasa
au de suferit elevii
ma mir ca doi dascali tac -prof si profa fam iohanis
adi3
26.01.2021 20:09
Bine zis adi3! Profesorii cu grade didactice, la colegii celebre, si n-au niciun cuvant de spus. Domnu-si arata bicepsul, doamna, genunchii!
@adi
26.01.2021 23:28
DESCHIDEȚI SCOLILE DUPĂ 8 MARTIE.
LEONARD
27.01.2021 03:42
mie nu imi e clar cum pot sa nu ia virusul niste copii care stau 28 intr-o clasa cat sufrageria unui apartament mai mare.
Cred ca scoala online se poate face dar trebuie ca parintii sa supravegheze daca pot. Daca parintii sunt la munca atunci clar ca scoala online este ineficienta. In concluzie trebuie acordat dreptul parintilor ca si ei sa munceasca de acasa. unele domenii nu pot face asta atunci statul sa plateasca salariile celor care stau acasa.

Engleza online se poate sah online robotica online programare online dansuri online in regim privat se pot face. Asa ca cine vrea sa faca online reuseste (profesori copii parinti).

Daca ii ducem pe pitici la scoala o sa umpleti autobuzele de bunici care ii duc si ii iau. o sa fie aglomeratie ca de obicei in tot orasul si in fata scolilor......
Sau poate ne-a placut carantina.
Asteptati vaccinarea....altfel carantina din nou. E atat de clar...si deja patit.
parinte
27.01.2021 12:52
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia