Tribuna
Sibienii, chemați să se vaccineze la Summit-ul Muzical de la Filarmonica de Stat Sibiu
Sibienii, chemați să se vaccineze la Summit-ul Muzical de la Filarmonica de Stat Sibiu

Peste 10 instituții publice și artistice din Județ și-au unit eforturile pentru Summit-ul Muzical al Vaccinării, un eveniment care și-a propus să crească numărul sibienilor care se vaccinează. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu împreună cu Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roșie Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalul CFR. Persoanele care doresc să se vaccineze cu Doza 1 de Pfizer o pot face fără programare, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu unde cele două spitale sibiene și Crucea Roșie Sibiu au mobilizat un număr de 6 medici, 16 asistenți medicali și 5 registratori medicali, la care se adaugă voluntarii de la Crucea Roșie 2 medici și 4 asistenți.  Dozele de vaccin sunt puse la dispoziție de Direcția Sanitară Sibiu. În deschiderea evenimentului, alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijorul Cristian Lupeș, va lua cuvântul doamna profesor universitar doctor Simina Florescu, Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București.
Autoritățile sunt pregătite cu 500 doze de vaccin pentru echipele mobile din cadrul evenimentului, care pot fi la nevoie suplimentate.
„Ți-e dor de călătorii în Europa? De evenimente care fac granițele să dispară, așa cum a fost Summit-ul European găzduit de Sibiu în 2019? Acest lucru va fi posibil doar dacă un procent semnificativ din populație se vaccinează contra COVID - 19. Deocamdată Județul Sibiu are 21.8 % din populație vaccinată cu cel puțin o doză. Deși ocupăm un onorabil loc 5 în țară, știm că mulți dintre noi mai trebuie să se vaccineze până când restricțiile vor putea fi eliminate. Pe 9 Mai, de Ziua Europei, între orele 9.00 și 21.00, te invităm la Filarmonica de Stat Sibiu să pui umărul pentru ca într-un viitor apropiat să putem circula din nou fără restricții, oriunde în lume. Vei avea parte de o experiență inedită de vaccinare, în compania câtorva dintre cei mai îndrăgiți artiști ai Sibiului”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.
Maratonul de vaccinare va fi dublat de un maraton artistic inedit care se va desfășura în aer liber pe esplanada Sălii Thalia:
⦁ 9.30 Cuvânt de deschidere
⦁ 10.00 Teatrul de Balet Sibiu
⦁ 11.00 Academia Forțelor Terestre
⦁ 12.00 Recital Duo Cameral – Filarmonica de Stat Sibiu
⦁ 13.00 Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” 
⦁ 14.00 Cvartet al Filarmonicii de Stat Sibiu
⦁ 15.00 Moment teatral – Teatrul Național Radu Stanca Sibiu (actori: Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu și Liviu Vlad)
⦁ 17.00 Concert Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
⦁ 19.00 Moment artistic – Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului 
⦁ 20.00 Recital Radu Nechifor
⦁ 21.00 Încheierea evenimentului
 
Turnul Gros, bastionul cultural al Sibiului se metamorfozează și devine pentru o zi turnul de apărare împotriva virusului SARS-COV2. La invitația Filarmonicii Sibiu cei mai importanți artiști și instituții sibiene pun umărul la această campanie prin mediatizarea ei cu sprijinul artei. Concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu are programul structurat pe lucrări și compozitori care scot în evidență patrimoniul cultural European și, totodată reunește muzical valorile culturale ale spațiului comunitar.  
 
“Mulțumesc tuturor artiștilor și cadrelor sanitare care au răspuns invitației noastre și își dedică ziua de duminică 9 Mai pentru revenirea la normal cât mai curând. Mulțumesc tuturor liderilor de instituții locale care ni s-au alăturat. Consiliul Județean Sibiu derulează o campanie mai largă de promovare a vaccinării, care va continua și în perioada următoare în special în mediul rural. De Ziua Europei, Sibiul pune umărul pentru revenirea la normal pe bătrânul continent European. Numai uniți putem reuși să depășim efectele pandemiei” declară Daniela Cîmpean Președinta Consiliului Județean Sibiu.
 
Organizatori: Consiliul Județean Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roșie Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalul CFR.
Parteneri: Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, Ansamblul Folcloric Profesionist ”Cindrelul Junii Sibiului”, Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu”, Teatrul Național ”Radu Stanca”, Teatrul de Balet Sibiu, Hotel Împăratul Romanilor, Radu Nechifor Panflute, Asociația ”Positive Life”, Pardon Café&Restaurant, Academia de voluntari. 
 
comentarii
5 comentarii

Dați cumva și insigne sau șepci inscripționate?
Un spectator
06.05.2021 15:02
Mergeti la PSD pentru sepci, galeti, pixuri.
Sibiu
07.05.2021 10:07
Aia imi dau doar de cuuloarea rosie, colectia mea e doar cu portocaliu si galben.
Spectator 2
07.05.2021 10:53
:)) PeeSeeDee cu sepci si pixuri, UuuSeeRee cu lgbt si ateism, PeeNeeLee cu vaccinuri si otravuri. Toate partideleee fura si isi bat joc de noi - pentru binele nostru.
Cata compasiune au saracii nostri conducatori pentru poporul asta. Cata grija pentru sanatatea oamenilor. Tocmai spuneau ca au cumparat (din bani publici, ai nostri ai tuturor) 17 milioane de doze de Astra-Zeneca, de care fuge toata lumea. Daca abia 2 milioane de oameni s-au vaccinat cu toate vaccinurile existente, oare ce vor face ei cu 17 milioane de vaccinuri? Pentru cine le-au cumparat si de ce?
Cine le cere socoteala cum cheltuiesc banii publici?
07.05.2021 11:07
Cand Filarmnonica sustine vaccinarea, cand purtatorul de cuvant al Patriarhiei sustine vaccinarea, avem o problema grava. Mie stradania asta de a convinge prostimea ca vaccinarea este mantuirea de Covid imi seamana a propaganda Martorii lui Iehova care bat din usa in usa, te hartuiesc pe strada samd. 'Un adevar ce trebuie demonstrat e pe jumatate minciuna." Daca acest(e) inoculari(ca nu-s vaccinuri) are fi autosuficiente ar fi precum clopotele uniei biserici: ar atrage fara a fi nevoie sa te ia cineva de camasa sa te bage in biserica!
07.05.2021 14:51
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA