Tribuna
Sevis
Sibienii care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o vor putea face fără programare, doar cu buletinul
Laura BUCIU
1054 vizualizari
Sibienii care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o vor putea face fără programare, doar cu buletinul
Foto cu caracter ilustrativ © Răzvan NEGRU/Arhiva

În câteva zile va începe vaccinarea fără programare cu vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca). Centrele unde se folosește vaccinul produs de compania birtanică în județul Sibiu sunt Casa de Cultură Cisnădie, Shopping City Șelimbăr, Centrul Redal Expo, Centrul Medical Județean Sibiu și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Pentru a nu se produce blocaje, organizatorii campaniei naționale de vaccinare au stabilit mai multe reguli.

Astfel, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Începerea vaccinării fără programare va fi anunțată peste câteva zile, au declarat, marți, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Înainte de vaccinare, sibienii interesați de vaccinarea cu acest ser trebuie să se asigure că nu au simptome asociate COVID19 și să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare. Apoi, prezentarea la centrul de vaccinare se va face în limita locurilor disponibile cu un document de identitate. Vaccinarea se va realiza în limita capacității centrului.

Centrele în care se utilizează ser de la compania britanică au la dispoziție doze de vaccin, în condițiile în care puțini sunt cei care optează pentru acest tip de vaccin.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinați împotriva Covid-19 un număr de 1.959 sibieni, dintre care 354 cu vaccin AstraZeneca și 1.605 cu vaccin Pfizer.

comentarii
4 comentarii

Dac-as fi in Sibiu m-as duce la Astra, langa Scoala de surzi, sa intreb daca au Zeneca! LOL! Ca cica e accesibil tuturor.
Moderna
13.04.2021 23:41
Ai umor, Si eu m-as duce la Astra ca mi-e dor. De un an n-am mai calcat pe acolo. De Zeneca, nici nu vreau sa aud!
@moderna
14.04.2021 13:52
Cu buletinul si pe raspunderea lor. Cine vrea sa fie Kamikaze?
14.04.2021 13:52
Ce diversiune ieftină: fug toți de AstraZeneca că să ajungă la Pfizer sau la Moderna.
Un cititor
14.04.2021 21:21
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia