Tribuna
PNL
Sibienii au propus proiecte pentru bugetare participativă. Ecrane Led în pasajul Bulevard, parcuri, sisteme de cățărat, spații verzi, încărcătoare mobile sau căsuțe de lectură
Sorana MAIER
2019 vizualizari
Sibienii au propus proiecte pentru bugetare participativă. Ecrane Led în pasajul Bulevard, parcuri, sisteme de cățărat, spații verzi, încărcătoare mobile sau căsuțe de lectură

152 de proiecte pentru programul de bugetare participativă, au depus sibienii pe platforma https://bugetareparticipativa.sibiu.ro, propunând lucrări la trotuare, spații verzi, amenajări de locuri de joacă.

Cele mai multe proiecte, respectiv 36, au fost depuse pentru “Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației”, la „Alei, trotuare și zone pietonale” sunt înregistrate 34 de proiecte, iar la secțiunea „Spații verzi și locuri de joacă” 30.
În perioada 1 septembrie – 14 octombrie o comisie tehnică din cadrul Primăriei Sibiu a analizat aceste proiecte din punctul de vedere al legalității și fezabilității lor, anunță Primăria Sibiu, într-un comunicat de presă.
36 de proiecte au fost declarate eligibile: 5 la secțiunea Alei, trotuare și zone pietonale,  5 la secțiunea Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației,  7 la secțiunea Spații verzi și locuri de joacă, 8 la secțiunea Amenajare spații publice (mobilier urban, etc), 6 la secțiunea Educație și 5 la secțiunea Smart City.
Acestea sunt afișate pe https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/ pentru ca sibienii să le poată consulta și să voteze câte un proiect la fiecare dintre cele șase secțiuni. Ca să își poată exprima votul, cetățenii trebuie să intre pe această platformă și să își creeze un cont introducând doar câteva date. Prima etapă de vot este deschisă în perioada 15 – 28 octombrie. Primele trei proiecte clasate în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat în a doua etapă de vot.
A doua etapă de vot se va desfășura în perioada 1-15 noiembrie. De această dată sibienii pot vota un singur proiect din toate cele șase secțiuni pe care îl consideră cel mai necesar și benefic pentru comunitate.
Rezultatele finale vor fi afișate pe platformă în 30 noiembrie. Proiectele care vor fi selectate în final vor fi finanțate de Primăria Municipiului Sibiu.
Pentru suport în votarea proiectelor depuse pe platforma de bugetare participativă, puteți obține informații la bugetare.participativa@sibiu.ro sau prin telefon, la numărul 0269/506.526.

 

Proiectele propuse de sibieni sunt diverse, iar unele dintre ele vor fi puse în practică.

Spațiu pentru bagaje, ferma animalelor sau măsuri pentru bicicliști

 

Un proiect prevede spațiu de depozitare bagaje pentru a lăsa în siguranță bagajele cât timp tu alergi prin parc. Aceste spații de depozitare pot fi dulapuri metalice protejate împotriva condițiilor meteo nefavorabile, supravegheate video cu sisteme performante, încuietoarea acestor dulapuri va constitui o provocare, dar trebuie să existe o soluție tehnică validă și nu foarte costisitoare

Ferma animalelor – ZOO Sibiu, are în vedere crearea unui spațiu prietenos și relaxant unde vizitatorii Grădinii Zoologice pot interacționa direct cu animalele domestice (oi, capre, iepuri etc.) prin hrănirea și observarea lor într-un mediu atractiv și interesant atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Un alt proiect propune panouri la intrările în oraș care menționează cei 1,5 metri recomandați pentru depășirea laterală a bicicliștilor. Bicicliștii care au de umflat o roată de la bicicletă sau au de strâns un șurub, cu siguranță vor aprecia existența unor standuri pentru reparația bicicletelor. Reparatul bicicletei înseamnă de multe ori și mâini murdare. O cișmea ar rezolva și această problemă.

 

Ecrane led și leagăne muzicale

 

Leagănele muzicale transformă orice spațiu într-un loc în care vrei să te afli, susține un sibian care își dorește acest proiect. Acestea reprezintă instalații urbane interactive ce îmbină plăcerea de a te da în leagăn, cu gașca de prieteni și cu necunoscuți, cu cea de a crea muzică alături de ei în acest timp.

Prin înlocuirea panourilor de afișaj învechite din pasajul care face trecerea dintre actualul Hotel Continental și Primăria veche, cu afișaje electronice de înaltă definiție, se poată da o noua viață unui spațiu ce conectează două zone importante ale orașului, susține un sibian.

Sistemul va fi prevăzut cu o conexiune la Internet, astfel încât actualizarea conținutului se va putea face într-un timp foarte scurt, online;  ecranele vor fi protejate pentru vandalizare cu o casetă exterioară de sticlă securizată; alternativ în cazul în care bugetul permite, ecranele pot fi interactive.

Amplasarea unui panou de escaladă și bouldering(escalada la mică înălțime) cu diferite niveluri de dificultate și asigurate de saltele prinse la sol, rezistente la intemperii, va coagula în jurul său comunitatea de pasionați ai cățăratului amatori sau profesioniști, încurajând totodată sibienii să petreacă mai mult timp în aer liber făcând mișcare.

Implementarea unui sistem de iluminare publică pe bază de technologie led cu alimentare solară, amenajarea parcului din Piața Cluj, Amenajarea și accesul la Monumentul Gușterița, ca punct de atracție pentru localnici și turiști, belvedere panoramic Sibiu, amplasarea de piloni pe marginea trotuarului stâng al străzii Andrei Șaguna, culoare verzi pe trotuare și pe marginea drumurilor

Un alt proiect prevede treceri pietonale cu marcaj termoplast în dreptul școlilor, pentru că astfel sunt foarte utile pentru pietonii angajați în trecere. Parcări inteligente cu afișarea numărului de locuri libere sau stații de încărcare pentru telefoane mobile sunt de asemenea propuse.

Sibienii propun amenajarea unei piețe agroalimentare in cartierul Turnisor. Piata agroalimentară este de mici dimensiuni, asemănătoare cu Piața Agroalimentara din cartierul Vasile Aron de pe strada Semaforului. 


Artă în Parcul Cetății și căsuță de lectură

Amenajarea cu mobilier urban a Parcului Cetăţii, transformând parcul într-un un nou punct de atracţie turistică şi un loc de relaxare pentru cetăţeni, între zidurile vechii cetăţi. 
În implementarea acestui proiect se poate organiza şi un concurs de proiecte propuse de artişti locali. Căsuța de lectură presupune instalarea și dotarea cu cărți a unor biblioteci stradale în miniatură, la care au acces liber toți doritorii. Conceptul se bazează pe principiul schimbului de cărți (bookcrossing): mai exact, iei o carte, pui alta în loc (sau, eventual, o aduci pe prima înapoi). 

 


 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia