Tribuna
Comunicat de presa
Sibienii au donat sute de mii de lei pentru aparatură nouă în Terapia Intensivă Neonatală
Sorana MAIER
5917 vizualizari
Sibienii au donat sute de mii de lei pentru aparatură nouă în Terapia Intensivă Neonatală

Sibieni şi nu numai au făcut donaţii consistente pentru dotarea Terapiei Intensive Neonatale din Sibiu, atât în timpul Maratonului din această primăvară, cât şi în restul anului.
Asociația Baby Care Sibiu, care a înscris la Maratonul Sibiu 2017 proiectul "Dăm startul în viaţă" a reușit să strângă peste 150.000 lei în timpul competiției sportive, fiind manifestarea cea mai puternic susținută de comunitate, iar în plus, asociaţia a primit donaţii de zeci de mii de lei pentru aparatură în Terapia Intensivă Neonatală din Sibiu.
Aici sunt îngrijiţi prematurii şi nou-născuţii cu probleme, iar în ultimii cinci ani comunitatea s-a strâns în jurul asociaţiei.

Cu sprijinul comunităţii sibiene am crescut an de an şi acest lucru se poate vedea atât în terapia intensivă neonatală cât şi în secţia de prematuri şi cea de nou-născuţi normoponderali dar şi din bilanţul financiar publicat anual pe pagina Facebook a asociaţiei. Încrederea şi sprijinul comunităţii sibiene au devenit determinante în ultimii ani şi dorim, aşa cum am obişnuit în ultimii ani, să facem cunoscute proiectele noastre şi rezultatele lor şi să mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat”, spune dr. Livia Ognean, șeful Secției Terapie Intensivă Neonatală și președintele Baby Care Sibiu.

Dacă inițial asociația și-a propus să strângă 90.000 lei, așteptările au fost depășite.

”1031 alergători - copii şi adulţi - şi 1851 susţinători au reuşit să adune 152.259 lei, sumă cu care au fost achiziţionate nu doar cele 3 noi incubatoare moderne pentru secţia de prematuri ci şi un aparat de respiraţie modern pentru piticii din terapia intensivă neonatală. Mulţumim din suflet tuturor acestor inimoşi prieteni şi îi invităm să fie din nou alături de noi şi anul viitor”, spune dr. Ognean.

Trei mame campioane la strâns fonduri

Alături de proiect au fost  prieteni vechi precum Radu Nechifor, ambasador Baby Care Sibiu, dar și Asociaţia Mâini Unite, Asociaţia Unii pentru Alţii şi Organizaţia E.M.M.A. 

  • Dorim să mulţumim, de asemenea, celor trei mame din Asociaţia Mâini Unite care nu doar au alergat ci au făcut un fundraising uimitor pentru realizarea proiectului nostru reuşind să adune fiecare sume aproape egale cu costul unui incubator: Oana Jurj, campioana noastră la fundraising în fiecare an, 20.644 lei, Patricia Corcoveanu, 14.981 lei şi Gabriela Hila, 7882 lei. Cele trei incubatoare achiziţionate anul acesta le vor purta numele. Mulţumim, Oana, Patricia şi Gabriela! Mulţumim, de asemenea, tuturor companiilor care au sprijinit proiectul nostru cu alergători şi susţineri: Marquardt, Continental Automotive, Takata, Azets Insights, Visma, Antolin, Somarest, Policlinica Astra, Eurofoam, Wenglor, Ropardo, Harting, Bearing Point, GLS, Ceprocs, NTT Data, Gameloft Bucureşti, Sobis, Odu Romania Manufacturing, AAS”, a mai spus Livia Ognean, în cadrul unei conferințe de presă.
  • "Sunt de 5 ani alături de "Dăm startul în viaţă". Sunt mamă de gemeni născuţi prematur şi cred în acest proiect şi cred în echipa ce stă în spatele lui, altfel nu aş fi putut să mă implic. Am reuşit, astfel, să conving oamenii să doneze mai mult de 20 000 de lei doar pentru susţinerea mea la maraton şi a fost doar o parte din suma totală donată pentru acest proiect. În cele din urmă scopul "Dăm startul în viaţă" a fost atins şi asta ne dă putere pentru Maratonul de anul viitor", spune Oana Jurj.

Și mărturisirea Patriciei Corcoveanu este emoționantă: "Nu am alergat în viaţa mea niciun km dar din dragoste pentru copii am decis să fiu fundraiser şi să strâng cât mai mulţi bani pentru a ajuta cât mai mulţi copii născuţiprematur să trăiască. Sunt mamă. Am 2 copii. Sănătoşi, plini de viaţă şi apţi să ia în piept orice le-ar oferi viaţa. Ideea că există în lumea asta copii care încă din naştere pornesc fără orizontul unei deveniri m-a determinat să folosesc ce aveam nativ pentru a da o mână de ajutor: capacitatea de a trezi şi mobiliza spirite care să rezoneze cu simţirile mele."

  • Gabriela Hila mărturisește că nu precupețește niciun efort pentru această cauză "Dacă aş putea aş muta eu munţii şi aş cumpăra cele 15 incubatoare care mai sunt necesare. Dar aş fi singură şi nu aş simţi cum vibrează lângă mine oameni altruişti şi o comunitate din ce în ce mai implicată. Piticii din terapia intensivă neonatală m-au învăţat să fiu mai bună şi mai liniştită. Ei pot să zâmbească şi cu pielicica plină de senzori şi sonde. Şi voi alerga ori de câte ori trebuie."


Wenglor Sensoric a donat 130.000 lei

O mare mână de ajutor a fost oferită în acest an Asociației Baby Care de compania Wenglor Sensoric România SRL prin donaţia de 130.000 lei.

  • O mână de ajutor venită exact la momentul oportun şi care ne-a permis să înlocuim masa de resuscitare defectă din sala de operaţii cezariene cu una nouă, dotată cu toate facilităţile moderne pentru resuscitarea nou-născuţilor la standarde internaţionale în valoare de 65.688 lei”, spune Livia Ognean.

De asemenea, au mai fost achiziţionat şi un incubator modern în valoare de 37.562 lei şi 2 lămpi de fototerapie pentru terapia intensivă neonatală

  • "Una dintre primele firme de producţie cu capital german din Sibiu, Wenglor s-a implicat activ în cei 16 ani de existenţă locală în viaţa socială a oraşului cu proiecte de sprijin şi stimulare, în domeniul educaţiei, sănătăţii, culturii şi mediului înconjurător. Prin recenta dublare a capacităţii locale de producţie şi proiectare, compania Wenglor promite aportul său în dezvoltarea comunităţii sibiene mulţi ani şi de acum înainte", a declarat Ioana Duma, director general companiei Wenglor.
  • SCJU Sibiu mulţumeşte Asociaţiei Baby Care și tuturor partenerilor acesteia, care prin proiectele şi acţiunile derulate, contribuie la creșterea calității serviciilor medicale din cadrul maternității SCJU Sibiu, unde își desfășoară activitatea o echipă de medici neonatologi deosebită, dedicată și mereu în căutarea celor mai bune soluții pentru cei mai mici dintre pacienți. Îi mulțumesc dnei Dr. Livia Ognean, nu doar pentru dăruirea profesională ci și pentru activitatea extraprofesională în urma căreia reușește an de an să coaguleze comunitatea sibiană pentru a asigura un viitor copiilor noștri”, a declarat Ec. Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

 

Red Bull Romaniacs a vândut echipamente pentru a susţine prematurii

Parteneri încă de anul trecut pentru mai bine copiilor sunt şi participanţii la competiţia Red Bull Romaniacs. 
Jumătate din suma obţinută din vânzarea echipamentelor şi accesoriilor oferite de participanţi - 14.188 lei - a fost donată şi a fost folosită, împreună cu suma oferită de SC Prodmetal I&S SRL Sibiu - 5000 lei - pentru achiziţionarea unui pătuţ cu saltea încălzită pentru gemeni pentru secţia de prematuri în cadrul proiectului "Căsuţe noi pentru prematuri", proiect dezvoltat pentru înlocuirea tuturor incubatoarelor vechi de peste 30 de ani din secţia de prematuri. 
Şi alte firma au stat alături de Baby Care: SC GLS General Logistics Systems România SRL, SC Ada Online Sebeş, InterBroker Asigurări Oradea, SC Tempo Consult, SC Dutchmed SRL, Gift Art Sibiu, Ade Print Sibiu.

Şcoala Părinţilor, un dar pentru comunitate

Onoraţi de încrederea şi generozitatea comunităţii, medicii au iniţiat anul trecut, cu sponsorizare din partea Salvaţi Copiii România, un proiect educaţional destinat viitorilor şi proaspeţilor părinţi - "ABC. Şcoala Părinţilor - Să învăţăm despre copii". 
Proiectul este un parteneriat între Asociaţia Baby Care Sibiu, Asociaţia Mâini Unite, Salvaţi Copiii România, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Asociaţia Unii pentru Alţii şi Teatrul pentru copii şi tineret Gong. Este un proiect pe termen lung în care sunt implicaţi voluntar 20 de medici - obstetricieni, neonatologi, pediatri, medici de familie, psihologi, stomatologi, anestezişti, jurişti şi avocaţi - care a ajuns luna aceasta la cea de-a 19-a din cele 21 de sesiuni. Specialiştii discută împreună cu părinţii la aceste sesiuni despre concepţie, sarcină, naştere, alăptare, alimentaţia gravidei şi a copilului, dezvoltarea, creşterea şi siguranţa copilului până la 2 ani dar şi despre legislaţia legată de naştere şi îngrijirea copilului şi drepturile copilului şi vom continua aceste sesiuni educative atât timp cât vor exista părinţi dornici să afle informaţii utile şi la zi. M
Participarea este gratuită şi este încurajată participarea cuplului, nu doar a mamei. Până în prezent aproape 1000 de părinţi şi viitori părinţi au participat la coala Părinţilor. Într-o altă etapă a acestui proiect, tot cu sprijinul Salvaţi Copiii România, vor fi elaborate broşuri care vor cuprinde majoritatea informaţiilor discutate la sesiunile prezentate şi vom ajuta la extinderea acestui proiect şi în alte localităţi din ţară.

Altfel de poveşti

Asociaţia Baby Care a câştigat anul acesta concursul intern "Adoptă un proiect" organizat de ING Sibiu cu proiectul "Tolba cu altfel de poveşti. Poveştile terapiei intensive neonatale". 
Mamele copiilor internaţi în terapia intensivă neonatală şi în secţia de prematuri - uneori săptămâni şi chiar luni de zile - vor fi ajutate să treacă mai uşor peste temerile, îngrijorările şi stress-ul de a avea un copil cu probleme, bolnav. 
În acelaşi timp e şi un proiect educaţional menit să ajute părinţii prematurilor să înţeleagă mai bine afecţiunile copiilor lor, nevoile speciale ale acestor copii, procedurile care se efectuează pentru diagnosticul şi tratamentul lor şi prognosticul pe termen îndelungat. 

  • "Sperăm ca acest proiect, împreună cu altul, la fel de frumos dar care este deocamdată o surpriză, să fie finalizat până pe 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurităţii", a spus dr. Ognean.

Asociaţia derulează şi proiectul online "Octopus România - Caracatițe, prietenii prematurilor", un proiect desfăşurat la nivel naţional, pentru dotarea maternităţilor cu caracatiţe croşetate, jucării funcţionale pentru prematurii mici care ajută la liniştirea şi dezvoltarea prematurilor. Femei din toată ţara croşetează caracatiţe care vor fi donate maternităţilor care doresc să participe la acest proiect. 

  • "Avem, aşadar, proiecte realizate şi proiecte în desfăşurare, pentru toate însă am avut şi avem sprijinul comunităţii, al partenerilor, colaboratorilor şi prietenilor noştri. Profităm de această ocazie pentru a le mulţumi încă o dată. Mulţumim tuturor părinţilor care au trecut prin clinica noastră, ne-au apreciat eforturile şi ne-au susţinut activităţile de orice fel, nu doar prin donaţii. Avându-vă alături ne simţim mai puternici iar sprijinul dvs. ne încurajează să iniţiem alte proiecte, la fel de frumoase, destinate celor mai mici şi mai fragile fiinţe din lume: prematurii şi nou-născuţii", a concluzionat dr. Livia Ognean.


comentarii
1 comentarii

foarte frumos,gest superb
ARDEO
14.09.2017 18:54
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia