Tribuna
SEVIS
Sibieni depistați cu lemn furat din pădure
Sibieni depistați cu lemn furat din pădure
Foto cu caracter ilustrativ © Arhiva

Polițiștii au oprit pentru control, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.30, pe DC 45, pe raza localității Hosman, o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Roșia, sat Daia. În timpul verificărilor, s-a constatat că bărbatul transporta cantitatea de 2 mc material lemnos esență carpen, stejar, mălin și alun, pentru care nu a putut prezenta documente justificative cu privire la proveniență și transport. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Sibiu.

Patru ore mai târziu, în jurul orei 06.30, pe raza comunei Slimnic, polițiștii Biroului Protectia Fondului Forestier și Piscol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, au depistat doi bărbați în vârstă de 26, respectiv 33 de ani, din Slimnic, în timp ce, cu ajutorul unei autoutilitare, transportau material lemnos din specia gorun fără a deține documentele legale de proveniență și transport.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că cei doi ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras materialul lemnos din zona forestieră Slimnic – Pădureni, valoarea prejudiciului creat fiind de 2.000 de lei. Și în acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală, respectiv furt de arbori, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent. (L. B.)

comentarii
2 comentarii

Ati prins doi tantari (bine) dar ce facem cu elefantii ?
22.02.2021 14:54
Mai stati prin Paltinis
Tot pe fraieri
23.02.2021 00:51
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia