Continental
Tribuna
Sibieni amendați pentru că nu și-au îngrijit terenurile pe care le au în proprietate
Sorana MAIER
1769 vizualizari
Sibieni amendați pentru că nu și-au îngrijit terenurile pe care le au în proprietate
© Primăria Sibiu

Proprietarii mai multor terenuri din Sibiu au fost inițial somați și apoi amendați de Poliția Locală pentru că nu și-au îngrijit terenurile.

De la începutul acestui an, în urma controalelor, Poliția Locală a identificat 13 terenuri neîngrijite. Proprietarii acestora au fost mai întâi somați, șase dintre terenuri fiind curățate între timp, iar celor care nu s-au conformat în urma somațiilor, polițiștii le-au dat amenzi în cuantum de 4000 de lei. Până în prezent, agenții Poliției Locale au făcut verificări pe șoseaua Alba Iulia, străzile Vasile Alecsandri, Calea Poplăcii, Săcel, Smârdan, Calea Turnișorului, Pedagogilor, Calea Șurii Mici, Ștefan cel Mare, Ceaikovski, Podului, Salcâmilor, Rampa Ștefan cel Mare, Măgura și bulevardul Victoriei, acțiunea urmând să continue.

„Aspectul orașului nostru este important. Primăria Sibiu depune eforturi pentru modernizarea străzilor și cartierelor, salubrizarea domeniului public și îngrijirea spațiilor verzi, dar și cetățenii trebuie să contribuie la imaginea orașului, prin îngrijirea terenurilor pe care le au în proprietate. Chiar și în contextul dificil al stării de urgență și al prezentei stări de alertă, am dispus Poliției Locale să continue identificarea acestor terenuri și să îi informeze pe proprietari despre obligațiile pe care le au față de comunitate”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

© Primăria Sibiu
 

Primăria Sibiu, prin intermediul Poliției Locale, continuă activitățile de verificare a terenurilor private din Sibiu pentru depistarea celor neîngrijite, care reprezintă un pericol pentru sănătatea cetățenilor. În situația identificării unor asemenea terenuri, proprietarilor cărora nu vor lua măsuri pentru remedierea situației, li se va impune majorarea impozitului cu 500%, o măsură adoptată prin hotărâre a Consiliului Local, în anul 2017.

În anul 2019, urmare a controalelor efectuate, au fost  identificate 12 terenuri  neîngrijite. Nouă proprietari au reacționat și le-au curățat de vegetația crescută excesiv și deșeurile aflate pe acestea, iar pentru trei dintre terenuri, care nu au fost igienizate până la sfârșitul anului 2019, s-a aplicat majorarea impozitului, conform hotărârii Consiliului Local.  

În categoria de terenuri neîngrijite intră acele terenuri care se află într-un cartier construit și locuit, nu sunt ocupate de clădiri, sunt de regulă neîngrădite, nu sunt cultivate dar nici amenajate peisagistic și pe care sunt abandonate deșeuri din construcții, vegetale, gunoaie sau de orice alt tip. Excepție de la aplicarea acestor măsuri fac terenurile pe care se desfășoară lucrări de construcție în curs, în acest sens existând o autorizație de construcție valabilă.

© Primăria Sibiu


comentarii
4 comentarii

Cand se fac verificari pe strada Anul 1907? Ne omoara capusele de la terenurile pline de buruieni crescute de ani de zile!!!
redhat
20.05.2020 20:34
BUNA ZIUA LA PUBLICUL GENERAL,
Numele meu este PARNO VASILE Sunt din Moldova.
Vreau să-mi împărtășesc mărturia lumii despre cum mi-am vândut 1 rinichi în India și am devenit bogat, am fost cândva un sărac și un bărbat când am dat publicitate pradhan pe internet am aplicat prin e-mail medicii Pradhan pe internet și am devenit donatorul lor.
Am donat 1 din rinichi la spitalul lor pentru bani și sunt încă foarte sănătos chiar și după donare.
Mi-au plătit 780.000 de dolari pentru rinichi, acum sunt un om bogat și fericit în Moldovanow, mi-am înființat propria companie cu 780.000 de dolari
Am fost plătit pentru rinichi.
Îi încurajez pe toți Dacă treceți prin dificultăți / provocări financiare sau doriți să fiți bogat, contactați e-mail: DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM
DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM
PARNO
21.05.2020 12:53
Pentru Parno (PART) DUTE IN SOLDOVA SI LASA-NE, BOULE...
22.05.2020 09:02
E un banc cu politistul care sa batut cu un vagabond batausul ia scos un ochi politistului---la tribunal batausul a trebuit sa -i plateasca politistului o suma egala cu jumatatea pretului unui televizor color -- Multumit politistul se gindea cum sa dea de un alt bataus sa-i scoata si celalalt ochi ca sa cumpere televizorul-- Asa esti tu PARNO daca i-ti cade si singurul rinichi , o sa mergi in pamint si fara rinichi dar cu siguranta si fara bani fiindca vor ramane la cineva care are amindoi rinichi Mai e una probabil urata sau puturoasa , nespalata si imputita care se plinge de barbat -- si umbla cu vraji si pe asta o sa o astepte --IADUL-
23.05.2020 20:53
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia