Tribuna
SEVIS
Sibianul Radu Szekely, propus secretar de stat în Ministerul Educației
Liuba STARII
941 vizualizari
Sibianul Radu Szekely, propus secretar de stat în Ministerul Educației

Radu Szekely, fondatorul Școlii Finlandeze din Sibiu, a fost propus de către alianța USR PLUS pentru postul de secretar de stat.

“Experiența mea în gestionarea și evaluarea de proiecte educaționale la nivel european poate fi cel mai eficient valorificată prin atribuții în implementarea programelor finanțate din fonduri europene. Experiența – dobândită în Finlanda – în promovarea și implementarea de politici publice care să promoveze egalitatea de șanse, echitatea, și să combată discriminarea poate fi benefică în promovarea unor programe la nivel național, inclusiv cu finanțare europeană, care să urmărească eliminarea diferențelor majore ce există între școli din diverse medii în România. Deopotrivă, experiența mea directă în educație privată în România poate ajuta la deschiderea reală a sistemului de învățământ către mediul privat. De asemenea, experiența în formarea inițială și continuă a cadrelor didactice ar putea ajuta la implementarea unor măsuri de modernizare și eficientizare a carierei didactice. În sfârșit, activitatea desfășurată de-a lungul anilor în domeniul învățământului profesional și tehnic, formare inițială și continuă, mi-ar permite să contribui la modernizarea acestui domeniu și la revizuirea modului în care aceste rute educaționale sunt integrate în contextul larg al educației pe tot parcursul vieții”, spune Radu Szekely.

Radu Szekely este fondatorul Şcolii Finlandeze de la Sibiu cu o experienţă de peste 20 de ani în educaţie, din care 15 ani în sistemul de educaţie finlandez. Experienţa în educaţie a dobândit-o atât la firul ierbii, cât şi la nivel de elaborare şi evaluare de politici educaţionale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, atât în domeniul Educaţie şi Cultură, cât şi Tineret şi Cercetare. Acesta a fost consilierul Ecaterinei Andronescu, în perioada ultimului mandat în Ministerul Educației, devenind directorul de cabinet al ministrului. În plus, sibianul a coordonat și a scris documentul “Planul de acțiune pentru educație” care a făcut parte din viziunea “Educația ne unește”. 

comentarii
26 comentarii

Si cata experienta are domnul Radu Szekely in sistemul de stat romanesc, la catedra? Numim oameni care nu stiu absolut nimic din realitatea invatamantului romanesc.
Dascal
26.01.2021 16:58
Exact! A facut o scoala de fite si e mare pedagog. Dar are partidul de partea lui...Pana la urma sistemul finlandez si suedez nu sunt cele mai tari...
26.01.2021 17:06
ALT BOZGOR
SCOLIT DE SOROS PRIN SUEDIA
ionaluivernelu
26.01.2021 17:50
Astia de la USR PLUS sunt scoși direct de sub şapca lui Lenin.
Securiștii ăștia tinerii au o versiune defectă de soft elaborată la Luxemburg dezvoltată in USA și produsă cu eroare in China.
Lenin avea probleme mari cu capul da ăștia au probleme mari cu softul.
Probabil sunt din secta martorii lui #rezist mari luptatori cu hashtagurile pe feisbuc și campioni la likeuri, daca le dai o lopată in mână își pierd sensul.
Niște bãeți cu şcoala vieții nu mai avem ? Că tot exotici de ãştia apar de prin dulapurile prafuite ale securității au școli multe dar nu prea au habar.
domnule tovar??ul
26.01.2021 20:21
Ai dreptate! Scolit in Finlanda, altul scolit in Norvegia... Ce sa mai credem? Sa le acordam incredere sa vedem ce vor face?
@domnul tovaras
26.01.2021 23:31
Adevărul este apa cea mai rece de pe pământ, te cam trec toți fiorii.
Ardelenii sunt cam trădători și cu nasu pe sus ia de vezi dosarul lui Mihai Viteazul.
Cei mai mari conducători Români au fost de la sud de Carpați, acum aveți ardeleni pe Dâmbovița, ciuma roșie și PeSeDe nu mai au putere dar pot lovi crunt și ies de la naftalinã exoticii ăștia cãlare pe buldozere să niveleze treaba pe model UEropean, Cioloşienii și Barnienii. Ei au o gândire progresistã, rad tot ce bun și bine din temelii și fac ei mai prost totul cu fonduri UE după care fac o mare spirală MISA poate se dezintegrează în absolut.
Acum trupa #rezist s-a ascuns să își consume iepuroii din remunerație sau le e frică să nu se viruseze mai tare între ei.
Dragnea e un geniu ultranaționalist și patriot pe lingă arde-lenii din USR PLUS. Și nici Barna și nici Cioloş nu sunt neo comuniști ei aduc progresul din UE in pungi de Lidl și Kaufland la superofertã.
Grea povară ți-ai pus în cîrca tu Ardeal.
domnilor tovarasi #rezist
27.01.2021 02:11
Titu Maiorescu vorbește de formă fără fond: ,,Al doilea adevăr, și cel mai însemnat, de care trebuie să ne pătrundem, este acesta: forma fără fond nu numai că nu aduce nici un folos, dar este de-a dreptul stricăcioasă, fiindcă nimicește un mijloc puternic de cultură. Și, prin urmare, vom zice: este mai bine să nu facem o școală deloc decât să facem o școală rea, mai bine să nu facem o pinacotecă deloc decât să o facem lipsită de arta frumoasă; mai bine să nu facem deloc statutele, organizarea, membrii onorarii și neonorați ai unei asociațiuni decât să le facem fără ca spiritul propriu de asociare să se fi manifestat cu siguranță în persoanele ce o compun; mai bine să nu facem deloc academii, cu secțiunile lor, cu ședințele solemne, cu discursurile de recepțiune, cu analele pentru elaborate decât să le facem toate aceste fără maturitatea științifică ce singură le dă rațiunea de a fi"
toate apele romane curg spre Sud, ore de ce ?
27.01.2021 02:15
Pentru toti sudisiti care ati comentat va intreb un lucuru: De ce p--a calului ati venit in Ardeal daca valorile tarii sunt in sud? Va raspund eu: Pentru ca la la voi e saracie. Atata comentati de Uniunea Europeana si de cei care sunt pro-europa. Da rudele voastre unde sunt? La munca in EU si va trimit bani ca sa frecati menta. Si pe mine ma enerveaza situatia cu Szekely, pentru ca in spatele acestei decizii se va modifica situatia scolilor private. Vor avea mai multe drepturi si unele beneficii financiare. Dar sistemul romanesc de educatie are o alta problema. Prea multi absolventi de studii superioare care lucreaza la impachetat mancarea in fast-food si care lucreaza la banda in trei schimburi. Ne lipsesc specialisti ca: instalator, zugrav, cosar etc. Toti va vreti sefi.. Nu mai bine mergeti la voi in sud, ca sa conduceti de pe WC-ul din fundul curti. A scuze uni aveti doar un par! Veniti in Ardeal si vreti drepturi! Da o m--e nu vreti?
Om sarac
27.01.2021 09:56
Pentru ca cineva pomenea mai sus sistemul suedez, trebuie sa stiti ca cea mai apreciata carte (chiar premiata) in scolile din Suedia este una cu titlul "Copiii capsunarilor", o carte extrem de xenofoba in care romanii sunt prezentati ca cersetori, saraci, care traiesc in case fara geamuri etc. Nu am vazut/auzit nicio pozitie oficiala a statului roman cu privire la aceasta sfidare a romanilor si nici nu am auzit ca vreun parlamentar european roman sa se exprime categoric impotriva acestor grave incalcari ale drepturilor omului. Copiii romani din scolile suedeze supusi de copiii suedezi unui veritabil bullying sufera atat de mult incat unul dintre ei a cerut parintilor sa se intoarca in Romania, altfel se sinucide. Acestea sunt sisteme de invatamant performante la care sa privim ca la niste modele ???!!! Nu mai vorbesc ce s-a intamplat in Norvegia cu copiii romani hartuiti de autoritati. Chiar nu mai avem specialisti in sistemul de invatamant romanesc ? Mi-e greu sa cred dar cred tot mai mult ca se doreste distrugerea sistemului de educatie din Romania, ca unul dintre fundamentele statului, alaturi de Armata si Biserica. De ce ? Intrebarea este doar una retorica...
Profesor
27.01.2021 10:24
Sistemul suedez... Fiul unor cunoscuti este insurat in Suedia cu o tipa plecata din Romania cand era copil. Casatorie intre doi romani, tineri amandoi cu viitorul in fata. Casnicia merge o vreme, au 3 copii, apoi doamna hotaraste ca ea vrea sa-si traiasca viata si divorteaza, copiii fiind de scoala: 8, 10, 13 ani. Ciudat e ce urmeaza. Cred ca parintii au custodie comuna (habar n-am ce legi idioate sunt acolo) sau altceva, cert e ca cei 3 copiii vin vineri dupa-amiaza cu ghozdanele la tata si raman acolo timp de o saptamana. Vinerea urmatoare, dupa scoala, pleaca la mama si raman acolo urmatoarea saptamana. Si tot asa de la o saptamana la alta, ca intr-un meci de ping-pong. Oare e un lucru bun sa trambalezi copiii de la mama care are un partener, tata care are alta partenera? Vi se pare cel mai bun acest sistem?
27.01.2021 12:13
Daca as fonda si eu un liceu catolic, as avea acces la vreo functie in MEC? Ca studii am. Ce-i drept, nu in Suedia...
27.01.2021 12:15
Degeaba te-a dat mãta la școală că ai mers vițel și te-ai intors bou.
Dacă nu erau sudiști aia cu weceu in fundul curții si acum erai iobag și slugã. Pune mâna pe o carte de istorie inainte sa mugeşti aici ca un mare bou.
Dar din fericire pentru tine nu doare prostia doar te ucide ușurel.
E greu sa pricepi ironia și umorul fin esti grobian cu acte in regulă.
Hai cu norocul pe pășune...
@Om Sarac
27.01.2021 15:03
Am venit din Sud să vă ajutăm ca ni s-a facut milă de voi când am văzut ce tare își bat joc de voi strainii, fraiere. Freiheit = fraier, schmack= jmecher.
Simțul umorului ...
Grânarul Europei e la Sud și Dunarea, despre ce belșug vorbesti ? Poți sa maninci tu aurul din apuseni nouă ne place pâinea cu sare.
Au mai fost odată ardelenii la putere in trecut si au fost dezastru la conducere.
Ia o pauză fa ceva util, ascultă o sîrbã olteneascã sau poți sa degusti glumele lui Amza Pellea și un vin de Drăgășani de la Isărescu.
@Om Sarac
27.01.2021 15:20
Ioan Basarab I
Vlad Tepes
Mircea cel Batrin
Mihai Viteazul
Tudor Vladimirescu
Etc ...

Toti niste sudisti fomişti cu weceu in fundul curtii
Acum intelegi cine esti tu ?
@Om Sarac
27.01.2021 15:25
Si daca ne intalnim fata in fata te pun in genunchi mai ariciule si te pun sa cersesti milã, mue sa iti dai tu tie handicapatule incult, stii care e cel mai mare grad de rudenie ?
O mamă de bataie soră cu moartea.
Măsoară-ti vorba ca te gasesc si apai vedem noi cum sta treaba cu mue.
@Om Sarac
27.01.2021 15:50
Aoleu, luara foc sudistii! Chiar... de ce venirati in Ardeal? Doar ca sa faceti muncile nasoale in locul nostru?
@sudistii
27.01.2021 17:55
Și uite cum au ieșit ciupercile. Sa mergeți mă la Sighet și la Pitești sa vedeți ce ați făcut? Iuliu Maniu a spus ca cea mai proastă decizie care a luat-o a fost Unirea. De ce veniți ma în Ardeal dacă faina se face în sud? Citiți și voi istoria după cum vă convine. Astăzi dacă sași și unguri nu erau în Ardeal mai veneati? Dece județele din Ardeal sunt mai dezvoltate decât cele din sud? Ca au venit toți după 1918 sa ajute zona sau cum? Veniți în Ardeal și va credeți smecheri ca ardeleanu e om cumsecade și acceptă multe. De fiecare dată când ma întreabă un străin de unde sunt ii răspund : ich komme aus Siebenbürgen. Daca zic ca sunt din România ma face țigan. Oare dece?
Om s?rac
27.01.2021 17:58
Bã handicapatule, intamplarea face sa fiu specialist in securitate IT si mai stiu si Kempo si Krav Maga, te aflu stai calm si vreau sa imi zici asta cand te privesc in ochii in morții tăi de rupt in cur.
Ca la tastatură văd că esti zmeu na las ca iti arat eu ce găină plouata esti.
Cacat cu ochi ce esti adica tu ma injuri pe mine si tot neamul meu in spatiu public si acum o dai cu comunistii ? Esti o jigodie nenorocita.
Cere-ti scuze si te iert daca nu vin peste tine oriunde ai fii si te rup cu bătaia.
@Om sarac
27.01.2021 18:24
Sper ca ești asumat ăsta e un ziar public si pentru că m-ai insultat in ultimul hal in public pe mine si neamul meu o sa te gasesc.
Cand nu te aștepți o sa apar si eu si o sa ne imprietenim ca in ardeal, îngâmfații lu peste prajit ca numai ieri nici nu va lasau sasii in cetate si acum ii pupati in penis, vai ce demni sunteți.
@Om sarac
27.01.2021 18:58
Dacă nu ar fii oltenii sa va aducă mincare in piata si sa muncească in fabrici sa tina economia Sibiană a-ți muri de foame săracilor.

Marș la sparanghel.

alles gute kommt von oben
@Om sarac
27.01.2021 19:21
Nu-i chiar asa, revoltatule! Poti fi mare specialist, poti munci 25 de ore din 24, dar niciodata cel venit la Sibiu n-o sa aiba ce are un sibian de 3 generatii... a avut bunicul, a avut tatal, are si el... Bineinteles sa nu fie un cheltuitor si un nesabuit...
@@om sarac
27.01.2021 21:43
Voi vă meritați soarta băi găini nichelate ce sunteți.
Nu ai nimic băi fraiere ca mori poate de covid si iei cu tine 4 scanduri si niște carpe. Te-ai gândit așa mai serios la treaba asta ?

Hai noroc ca voi bubuiți de prostie in curând.
@gospodarul de mai sus
27.01.2021 21:54
Sibienii sunt invincibili, nemuritori, au averi colosale si inestimabile și urăsc pe cei care nu sunt așa deosebiți ca ei. Nu sunt îngâmfați sunt extraordinar de modești si de inteligenți și deștepți și știu să facă de toate. Sibianul e un arian pur sânge plin de el.
De când sunteți așa de naziști? Unde e capitala bunelor maniere ? Ordinea ? A-ți fost pe primul loc pe țară la infecții cu covid19.
Sunteți doar un mit umflat cu pompa, circ și paine asta e Sibiul la ora actuală.

Toată cetatea aia din centru e o grămadă de case de pământ galben pline de mucegai și igrasie și umezeală. Dacă Doamne ferește ia foc o casă in centru ăla arde tot.

Așa cã las-o jos ca frige amice, hai să o facem live pe bune nu pe internet, că v-ați îmbolnăvit toți de sindromul #rezist.
27.01.2021 22:16
Frate, voi ati inceput galceava! Ce aveti cu ardelenii? Ce aveti cu sibienii? Eu v-am spus un adevar,pentru ca va laudatui ca sunteti mari si tari. Noi v-am primit cu drag, v-am oferit locuinte la Magnolia si la Dedeman, voi ce aveti cu sibienii? Asta e relitatea. Sibenii nu-si iau traista-n bat sa plece prin tara ca altii... Poate pana la Viena, de Craciun. Hai noapte buna! Putem continua disputa alta data!
asa-zisul gosodar
27.01.2021 23:16
Bai, la sparanghel au mers moldovenii.. Vorbesti pe nas si mai spui si aiureli!
27.01.2021 23:17
Atâta venin nu am mai văzut. Cel care este specialist în IT te felicit pentru reușită dar mai încet cu declarațiile de moarte. Este spațiu public. Fix asta am zis cu educația. La noi lipsește pentru ca toți vrem sa fim ciumegi, șmecheri sa fentam sistemul și pe cei din jur. Nimeni nu e perfect nici chiar eu. Dar am învățat ceva din discuția de mai jos. Răutatea și invidia vine din noi și din ce ne înconjoară. Eu nu am treabă cu nimeni atât timp cât avem un dialog corect. Eu m-am ambalat citând mesajele cum ca Ardeleni de pe Dâmbovița sunt prosti și ca sudul e mai tare. Am zis ca nu sunt deacord cu numirea asta pentru că în spate sunt interese. Am folosit un limbaj licențios și pentru asta îmi cer scuze. Bunicul meu avea două vorbe: Cel deștept cedează primul și a doua a gresi este omenesc, a ierta este Dumnezesc. Acuma fiecare înțelege ce vrea din cele doua. Va doresc multa sănătate și sa ne vedem cu bine. A fost ultimul meu mesaj înainte sa fiu omorât!
Om sarac
28.01.2021 14:46
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia