Tribuna
Sibianca Ruxandra Orga-Dumitriu, cea mai tânără scriitoare din România, a lansat încă un volum de povestiri
Sibianca Ruxandra Orga-Dumitriu, cea mai tânără scriitoare din România, a lansat încă un volum de povestiri

Ruxandra Orga-Dumitriu este o elevă din clasa a VII-a de la Școala „Regina Maria” din Sibiu. Fetița a împlinit de curând 13 ani, vârstă la care este cel mai tânăr autor român cu două cărți achiziționate de una dintre cele mai prestigioase librării din țară.

Încurajată de nerăbdarea cu care mulți copii, care au citit „Povestiri din suflet de copil” (apărută în 2020), i-au transmis că așteaptă următoarea carte, Ruxandra a avut o idee extrem de inspirată, și anume să continue aventurile în Lumea Calităților și a Defectelor. Plecând de la „Bunătatea și Răutatea”, povestirea în care, în timpul somnului, ajunsese pentru prima dată în acea lume surprinzătoare, i-a schimbat finalul: în loc să se trezească, Ruxandra își dorește să mai stea acolo încă o lună.

Volumul  “O călătorie în lumea calităților și a defectelor” este o culegere de 20 de povestiri ale acestei capodopere educative, scrisă la 12 ani și magistral ilustrată de Radu Marți, cu titluri precum „Adevărul și Minciuna”, „Generozitatea și Zgârcenia”, „Loialitatea și Trădarea, „Prietenia și Dușmănia”, „Recunoștința și Nemulțumirea”, „Hărnicia și Lenea” etc.

Aventurile Ruxandrei

Ruxandra are parte de numeroase aventuri, ai căror protagoniști au diverse calități și defecte, personificate sub forma unor copii (în cele mai multe cazuri), prezentate în antiteză și caracterizate magistral prin intermediul acțiunilor pe care fiecare dintre ei le inițiază. Multe întâmplări au loc în școală, inspirate din situații reale cu care Ruxandra  s-a confruntat sau de care a auzit, ceea ce le conferă o notă de autenticitate și realism, astfel încât mesajele vor fi ușor de asimilat de către cititori. Invariabil, către finalul fiecărei povestiri, defectul realizează că atitudinile lui sunt greșite și își dorește să se schimbe.

Autoarea îi invită  pe toți să pășească pe un tărâm special, “Lumea Calităților și a Defectelor”, care va uimi prin întâmplările și personajele întâlnite, dar și prin faptul că sunt atât de asemănătoare cu oamenii de care ne izbim în viața de zi cu zi! Prin urmare, copiilor le va fi extrem de facil să recunoască o calitate sau un defect la cei din jur și vor ști cum este bine să procedeze în diverse situații. Mai ales că sfaturile vin de la suflet și minte de copil către suflet și minte de copil.

Peste 1000 de volume vândute

Deși a apărut de doar două luni, interesul stârnit de carte este extrem de mare: s-au vândut deja aproape 1000 de exemplare, iar recenziile sunt copleșitoare.

„Cartea Ruxandrei este ca o rază de lumină în întuneric și pentru mine este speranța că în această lume Binele va învinge întotdeauna Răul”, spune Sofia, o fetiță de nouă ani din Sibiu.

„Citind această carte am realizat că fiecare dintre noi are calități și defecte (pe care le putem îndrepta) și că unul fără celălalt (eu și fratele meu) nu putem trăi și nu putem avea amintiri frumoase împreună! Felicitări, Ruxandra! Ești o inspirație pentru noi!”, remarcă Evelina, o fetiță de 12 ani din București.

 


comentarii
3 comentarii

Felicitari Ruxandra si mai ales parintilor!
Nick A.
12.01.2022 19:12
Părinți fericiți, copil excepțional! Nepotica mea iubita ! Complimente!
Dani Daniela
12.01.2022 20:12
Felicitari!
Florin
14.01.2022 08:19
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia