Continental
Tribuna
Sibianca Laura Codruța Kovesi, desemnată procuror-şef european
Sibianca Laura Codruța Kovesi, desemnată procuror-şef european

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european.

Şedinţa Consiliului UE a început la 11:30, ora României.

Decizia din COREPER s-a luat prin majoritate simplă, pe buletine de vot, votul fiind secret.

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a anunţat, pe Facebook, că marţi a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanţii Parlamentului European şi ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-şef european.

Premierul Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-şef DNA.

Din echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziţia de procuror-şef european fac parte Monika Hohlmeier, preşedinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), S&D, Spania şi Maite Pagazaurtundua, vicepreşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), Renew, Spania.

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, pe 18 iulie, o scrisoare către Consiliul UE în care a reiterat susţinerea faţă de Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Pe 26 iulie, Jean-Francois Bohnert a anunţat că rămâne candidat pentru postul de procuror-şef al Uniunii Europene, iar Franţa nu a transmis Consiliului UE schimbarea poziţiei, potrivit site-ului Politico.eu.

 

comentarii
9 comentarii

Laura urmează, deci, să pună biciul pe corupți !
Deja corupții plânge ( ! )
Agenteur-X7
19.09.2019 14:22
RO trimete celputin oamenii cei mai calificati si cei mai capabili ptr o functie in UE, ce nu se poate spune despre tariile vestice din UE.
Goguta
19.09.2019 14:38
Bravo Goguta...hai ca poti. Dupa exprimare si gramatica, ca sa nu mai zic si de logica, sigur esti din tagma #rezist.
Cu siguranta nu ai vazut CV-ul contracandidatului francez (adica cel cu care a concurat pe post - daca cumva a fost un cuvant greu pentru tine), pentru ca CV ul Lulutei in comparatie cu al francezului e ca un petec de hartie de toaleta pus langa o bacnota de 100 euro. Cam asta e diferenta de valoare!
Dar lasa ca la cat pricep tu, e bine si asa!
pt Goguta
19.09.2019 15:17
pai daca era din psd, sau chiar ministru, facea mult mai multe greseli !

cat despre diferenta de valoare compara primul ministru romanesc cu cel francez si vorbeste dupa aceea.
ca despre nivelul de trai unde au ajuns tarile unde coruptii si hotii nu sunt la guvernare nu e cazul sa mai vorbim !
@pt Goguta
19.09.2019 16:22
pt:15:17 ...Comentariul tău, comparativ cu a lui Goguță , e ca o prună uscată tăvălită prin cianură de potasiu vizavi de un măr golden auriu...
pv313urss
19.09.2019 16:26
Frica domnilor FRICA-!!! Daca Codruta va fi tare ca sa oblige Romania sa puna mina pe hoti, tilhari si de ce nu pe cei ce intind mina la cersit -- lichele si plosnite sociale-- care au supt Romania de a devenit o gloaba bolnava -- Hai Codruta se poate --nu-ti fie frica DREPTATEA E DE PERTEA CELOR SANATOSI LA CAP -- mama voastra de hoti si purligari va vine cutitul la os -- dispareti rapid --
mike
19.09.2019 19:37
Sa fie ea acel Tepes de-l dorim sa vina sa faca dreptate. Inseamna ca mai avem sperante.
paul
20.09.2019 08:48
Oare Tepesu din ziua de astazi se numeste Codruta Kovesi....?
Ionut
20.09.2019 15:13
Laura Kovesi e nascuta in Sfantu-Gheorghe (jud. Covasna) si a copilarit in Medias. A lucrat la DIICOT Sibiu. Asta o face sibianca fix cat pe o angajata din Valcea.
Gheorghe
21.09.2019 23:38
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia