Tribuna
Sibian revoltat pe distribuția banilor către București: „Noi dăm că muncim și alții primesc că stau!”
Sorana MAIER
3169 vizualizari
Sibian revoltat pe distribuția banilor către București: „Noi dăm că muncim și alții primesc că stau!”
Imagine de arhivă

Un sibian prezent joi la şedinţa Consiliului Local Sibiu s-a declarat revoltat pentru faptul că sumele colectate la nivelul judeţului Sibiu se duc spre Bucureşti şi a cerut să afle câţi bani strânge  Sibiul, cât pleacă la Bucureşti şi cât se întoarce la Sibiu.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, i-a explicat situaţia sibianului şi s-a declarat nemulţumită de situaţia actuală, spunând că Sibiul primeşte cu 7 milioane de euro mai puţin ca în anii trecuţi, iar acest lucru blochează dezvoltarea.

"La nivelul judeţului, pe cap de locuitor avem un impozit pe venit de peste 2.200 lei,  ceea ce nu multe județe au. Legislația prevede că din impozitul pe venitul global colectat la nivel de UAT rămâne 43% și 57% rămâne la Guvernul României. Este inacceptabil ca noi, toate municipiile din România să primim doar 43% din ceea ce realizăm", a spus primarul Sibiului. Astrid Fodor s-a referit şi la creșterile mari din ultima perioadă, a salariului minim pe economie, creșterii salarilor în domeniul construcțiilor, a creșterii materialelor în construcții, spunând că a făcut Direcția Tehnică o analiză, numai la bitum prețul a crescut cu 40%, iar acest material este folosit la toate modernizările de străzi.

"Cu aceste sume noi nu mai putem progresa, stagnăm, rămânem unde suntem. Noi nu dorim să rămânem pe loc. Ni se tot spune că nu ne dă mai puțin decât în anul 2017. Ba da! Am încasat mai puţin  decât în anul 2017 cu 7 milioane de euro și în ritmul acesta vom încasa tot mai puțin. Noi ne dorim să primim 60 la sută", a spus primarul Fodor, făcând referire şi la discuţiile de la Bucureşti din ultima perioadă, când muncipiile au cerut modificarea acestor sume.

 

Nu Guvernul decide când mă îmbolnăvesc eu!

 

Sibianul care a ridicat problema banilor care pleacă spre Bucureşti a cerut ca sibienii să primească acasă o situaţie cu felul în care sunt distribuiţi ei. De altfel, bărbatul a venit cu un exemplu concret, spunând ce anume l-a revoltat.

El a povestit că a încercat să se programeze pentru un examen RMN pentru luna februarie, dar peste tot i s-a spus că trebuie să mai aştepte, că nu mai sunt bani.

"M-au anunţat că numai prin martie, dar până atunci s-ar putea ca cineva să-mi mănânce coliva. Mi+au spus că nu au bani, dar eu nu am înţeles! Guvernu decide când mă îmbolnăesc eu?! Mie din bani mi-au luat lunar", a spus bărbatul.

El a vorbit şi despre situaţia medicilor de familie care sunt nevoiţi să consulte câte 30 de persoane pe zi şi li se decontează doar 20 de consultaţii.

"Cetățenii nu mai vor să li se ducă banii de aici, noi dăm că muncim și alții primesc că stau", a concluzionat sibianul care a spus că vorbeşte în numele a peste 300 de sibieni.

 

 

 






comentarii
9 comentarii

În numele tău să vorbești! Nu al meu!
Bumblebee
31.01.2019 18:45
trebuie si daddy dragnea aiba de undeva bani sa-si duca logodnica imberba cu avionul privat in maldive !
pai ce vreti
31.01.2019 18:51
omul asta munceste nu sta la mila psd.
si crede ca normal e dupa ce contribui sa si beneficiezi.
a uitat ca la psd doar hotii sunt apreciati, restul sunt mintiti si furati !!!
pai evident asistat psd ca nu vorbeste si pentru tine
31.01.2019 18:53
Pune-ti granita pe Carpati si astfel de probleme or sa dispara. Altfel si int-o mie de ani Transilvania o sa cam munceasca si pentru restul tarii.
unu altu
31.01.2019 19:19
Din pacate, si eu gandesc exact ca tine !
Dar nu e normal. Dupa 101 ani, suntem mai dezbinati ca oricand...
@unu altu
31.01.2019 22:37
Guvernul prin capetele ilustre pe care le are vor sa ne tina dezbinati ptr a ne prosti mai bine.Halal guvern !
Nicu.
01.02.2019 06:41
Omu zice bine
Eu
01.02.2019 07:12
Bancul cu statuia ..STATU IA TOT !!
Mentat
01.02.2019 09:03
Au nevoie de bani, ca sa stea pe plaja in Insulele Maladive ( !!)
01.02.2019 09:05
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA