Tribuna
Şi cu bicicliştii ce ne facem? Dar cu bunul simţ?
Şi cu bicicliştii ce ne facem? Dar cu bunul simţ?

Întreb. Retoric, evident. Pentru că traficul ne oferă zilnic şi aproape pretutindeni mostre de tupeu. Şi de nesimţire dârză, mereu aptă să-şi lăfăie rânjetele. De la inconştienţii care trec pe roşu, la neisprăviţii care parchează pe unde-i taie capul, inclusiv pe drumuri naţionale, fără să le mai pese că bicicliştii au şi ei fâşia lor, aşa prăpădită cum e şi cu aerul ei de invitaţie la murit. Circuli pe două roţi, săracule? N-ai decât să-i ieşi în cale. Unui autobuz, vreunei dube grăbite, vreunui tembel cu reflexele vraişte, cum s-o nimeri. Aşa-ţi trăbă dacă nu te-ai priceput şi tu să conduci un cazan de "Bemveu" pe care să-l hodini pe pista rezervată bicicliştilor. Sau, în cazul de faţă, un Opel al cărui şofer a considerat că Şoseaua Alba Iulia e locul cum nu se poate mai nimerit pentru o adăstare. Cum de ce? Păi, dacă avea omul treabă prin zonă? Ce-i vina lui că n-avea treabă pe la Zoo, să-l vază şi pe el macacii? Noroc că nici potera nu pare să aibă prea multă treabă. O maşină de Poliţie trece nepăsătoare, cu nepăsarea cu care s-a obişnuit de atâtea ori să treacă. Să treacă de la ea, în goana ei nebună după adevăratele pericole, babele care vând ştevie. Mbine, asta când nu umblă deghizate-n ridichiote, la derută. Mai sus, pe Banatului, povestea e trasă la indigo. Greu de numărat câteva minute libere. Minute în care vreun ghiolban să nu oprească pe banda bicicliştilor, cu toate că strada are şi porţiuni cu trotuare late. Suficient de late încât să poată adăposti şi gipanul unui neam cum altfel decât prost şi tot rămâne loc să se strecoare şi pietonii. Ba chiar şi-o mămică, cu tot cu cărucior, şi de-i de gemeni, tot încape. Dar nu, nici vorbă. Ghiolbanul o lasă pe pista de biciclişti, atent să nu care cumva să facă doi metri în plus. C-ar fi şi păcat să mai dea jos din burtoaca de cocalar ce-i împodobeşte goldanul, strivit sub aura de ţărănete. Ţărănete absolut convins că strada e propriul lui parc de distracţii. 

 

comentarii
6 comentarii

Ieri seara, in aceeasi ipostaza era "parcata" o masina de politie, in intersectia Milea - Calea Dumbravii. Unul dintre "militieni" avea o treaba la casa de schimb valutar ...
19.07.2019 08:09
Asta ca asta, dar sunt ghiolbani care parcheaza pe pista si deschid usa fara sa se asigure ca vine un biciclist din spate...
Pisi rau
19.07.2019 10:07
Daca se intampla pe pista din Sub Arini ,Dumbrava,Rasinari era de semnalat...
Dar asa ......ce de biciclisti . Puzderie !
De parca suntem in Olanda !
Si-i deranjeaza intr-adevar masinile stationate pe banda marcata doar pentru ei .
Exagerari zilnice pentru cativa cetateni care se deplaseaza cu bicicleta .
19.07.2019 10:11
Nu o sa pot înțelege niciodată de ce nu se dau amenzi acestor nesimțiți. Dar nu amenzi din alea de bani de buzunar pentru o ceafă lată ca ăsta...ci din alea sa le simtă până în dosu' rezervorului, altădată sa nu mai îndrăznească să facă așa ceva.
Oricum, primăria este impasibila si complice. De ce nu se înființează un serviciu pentru astfel de situații, cu inși patruland orașul si împărțind amenzi...
Marius
19.07.2019 14:43
Pentru cei care isi dau cu parerea despre masina parcata inclusiv autorul articolului care putea macar sa se duca la proprietarul autovehicolului care era la cativa metri si lucra la repararea instalatiei de semaforizare care era defecta dupa cum se si observa din poza.Dar e mai usor sa iti dai cu parerea fara sa sti despre ce este vorba. IN REST NUMAI DE BINE.
Vivi Dragan
19.07.2019 17:17
pare defecta semaforizarea intr-adevar. dar dupa cum se vede din poza a parcat fix in fata trecerii obturand bine vizibilitatea ,exact cand nu functiona semaforul. daca tot voia sa-si parcheze sculele aproape putea sa o faca tot semiilegal putin dupa trecere.
cat despre inchisul ochilor (al autoritatilor) la parcarile pe pista(indiferent de nr de biciclisti) fix asta ne diferentiaza de restul Europei civilizate-din punctul asta de vedere.
@Vivi Dragan
20.07.2019 12:16
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia