FITS 2024
Tribuna
Sfântul Patrick, sărbătorit la Hotel of Ice - Bâlea Lac
Dan FRÂNCU
3546 vizualizari
Sfântul Patrick, sărbătorit la Hotel of Ice - Bâlea Lac

17 martie, Ziua Sfântului Patrick - ocrotitorul Irlandei, va fi sărbătorită printr-o mare petrecere şi la unicul hotel de gheaţă din Europa de sud-est, la Bâlea Lac.
Cu acest prilej, responsabilii Proiectului de Marketing Turistic "Hotel of Ice - Bâlea Lac" îi invită pe toţi cei interesaţi să petreacă într-un stil autentic irlandez, cu multă bere, muzică bună, dans şi... mult verde.
Surse din cadrul societăţii ce deţine Complexul "Hotel of Ice" ne-au informat că, până în acest moment, jumătate din camerele şi locurile de cazare disponibile în acea perioadă au fost rezervate, cei mai mulţi doritori fiind turişti britanici, astfel că cei ce şi-au propus să înnopteze aici este bine să se grăbească.
"St. Patrick's Day" este una dintre cele mai cunoscute zile din întreaga lume dedicată unui sfânt şi Ziua Naţională a Irlandei. De obicei, această zi este marcată şi prin diverse petreceri autentice şi parade stradale, la care participă, anual, milioane de oameni.
De câţiva ani, "St. Patrick's Day" este sărbătorită, sub diverse forme, şi în România, majoritatea acţiunilor aniversare fiind organizate cu parteneriatul unor mari producători de bere.

Despre Sfântul Patrick

Pe când avea doar patru ani, Patrick a fost capturat de o ceată de călăreţi şi a fost dus în Irlanda, o ţară ce era, la acea vreme, păgână.
Aici a devenit sclav la o fermă unde avea grijă de oi. În scurt timp, Patrick învaţă limba şi obiceiurile irlandezilor şi devine foarte religios, obişnuind să se roage şi să îi scrie lui Dumnezeu în fiecare zi.
Copilul rămâne captiv în Irlanda până la vârsta de 20 de ani, când visează că Dumnezeu îi spune să părăsească, pe mare, Irlanda.
Ajuns la familie, Patrick are o nouă viziune, în care poporul irlandez îl roagă să se întoarcă şi să îl salveze de păgânii tot mai barbari.
Astfel, Patrick începe să propovăduiască Evanghelia, reuşind să convertească la creştinism mii de irlandezi. Împreună cu discipolii săi, acesta construieşte biserici în toată ţara, iar timp de 40 de ani, acesta va converti toată Irlanda.
După ce şi-a îndeplinit această misiune încredinţată de Dumnezeu, Patrick moare pe 17 martie 461, în orăşelul Saul, acolo unde a construit prima biserică creştină din Irlanda.
Un simbol tradiţional al Sărbătorii Sfântului Patrick este trifoiul. Legendele spun că Patrick a ales această plantă pentru a explica noţiunea de Sfânta Trinitate păgânilor irlandezi.
Prima paradă desfăşurată în cinstea zilei Sfântului Patrick nu a avut loc în Irlanda, ci în S.U.A, în 1762, fiind organizată de soldaţii irlandezi care serveau în armata britanică.
Cei interesaţi pot obţine relaţii suplimentare sau pot face rezevări la tel. 0269/523.111, sau pe www.hotelofice.ro.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica