Tribuna
Sevis
Șelimbărul, Șura Mică, Roșia și Șura Mare și-au înființat Zona Metropolitană Sibiu. „Zona Metropolitană Sibiu trebuie să devină un loc în care generațiile viitoare să se poată dezvolta”
Sorana MAIER
8084 vizualizari
Șelimbărul, Șura Mică, Roșia și Șura Mare și-au înființat Zona Metropolitană Sibiu. „Zona Metropolitană Sibiu trebuie să devină un loc în care generațiile viitoare să se poată dezvolta”

Câteva localități din apropierea Sibiului, Șelimbărul, Șura Mică, Roșia și Șura Mare au înființat Zona Metropolitană Sibiu.

Reprezentanții localităților din vecinătatea municipiului Sibiu, Șelimbăr – reprezentată prin primarul Marius Grecu, Șura Mică – reprezentată prin primarul Ristea Valentin, Roșia – reprezentată prin primarul David loan, Șura Mare – reprezentată prin Maier lonuț, s-au întrunit în Consiliul Metropolitan al Zonei Metropolitane Sibiu și anunță înființarea acestei entități.

„Zona Metropolitană Sibiu este constituită ca o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, din care fac parte unitățile administrativ teritoriale aflate în zona urbană funcțională a municipiului Sibiu pentru o dezvoltare integrată și sustenabilă. Acestea s-au asociat în conformitate cu prevederile Legii nr. 351 din 6 iulie 2001, privind Planul de amenajare a teritoriului naţional cu modicările şi completările aduse de Legea nr. 190 din 25 octombrie 2019, prevederile O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modicările şi completările aduse de Legea nr. 246 din 18 iulie 2005, şi în deplină concordanţă cu prevederile OUG 57/2019 Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, constituind “Zona Metropolitană Sibiu”. Asocierea a fost aprobată prin hotărâri de consilii locale, adoptate de fiecare din localităţi”, transmit reprezentanții asociației.

Zona Metropolitană Sibiu are ca scop dezvoltarea durabilă si sustenabila a unităților administrativ-teritoriale care alcătuiesc asociaţia şi a întregii zone limitrofe acestora, prin realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare și infrastructură de interes zonal și regional dând posibilitatea unei mai bune gestionări şi valorificări a patrimoniului, a urbanismului, a resurselor existente, în corelarea implementării proiectelor, în dezvoltarea accesibilității şi  echipării integrate a localităţilor metropolitane, în asigurarea unor servicii publice oneste și eficiente pentru cetățeni, în echilibrarea şi creşterea ritmului dezvoltării economice, în dezvoltarea performanţelor administraţiilor publice partenere.

„Zona Metropolitană Sibiu trebuie să devină un loc în care generațiile viitoare să se poată dezvolta, să poată să creeze în armonie multiculturală, medii care să asigure premisele unei dezvoltări sustenabile, cu grijă față de resurse și familiile noastre în care inovarea, inteligența artificială, tradițiile, arta și cultura să fie medii propice pentru noi toți, toate sub sloganul: Viitorul aparține celor ce și-l imaginează!”, este viziunea Asociației.

 

comentarii
8 comentarii

Nu va mai faceti bine!

Tot ce se face in orasul asta e strict la interesul unor clanuri mafiote! Ca sunt ele multinationale, ca sunt ele firme mici si mijlocii, ca sunt baroni locali, toti au acelasi interes: hotia banului public, interese imobiliare si de alta natura!

Totul, dar absolut totul, e facut pentru smecheria unor investitori fie locali fie externi, unor clanuri de asa-zisi "sibieni" al caror singur d-zeu este banul!

Presiunea si interesele se propaga prin politicieni de perspectiva, securisti parasutati la sibiu, pana produc roade financiare!

Traiasca sibiul mafiot, securistoid, corporatist si de interes propriu si de grup!

Scarbe penale!
21.07.2021 16:48
stimata dna phodor,eu vreau un mic bordel acolo,sa imi pot goli mihnirea de a fi ales phodor sau batausul bibu
nu mai vedeti pdlisti fdgristi votul meu VEAC
adt3
21.07.2021 17:02
Asta-i tare! Zona metropolitana Sibiu fara Sibiu.
v
21.07.2021 17:09
Alo domnu de la 16:48, va rog mai concret!
Rodica
21.07.2021 17:29
Pentru Rodica.Cat de concret vrei?Nu se vede,
gogu
21.07.2021 18:46
Si cisnadia? Roșia da, Cisnădie nu?
Razvan
22.07.2021 12:57
Până nu demult se vehicula că ,vezi doamne,nu se vrea "zona" dinspre Șelimbăr și Cisnădie,acum se face dar nu apare Sibiul, când normal ar fi ca acesta să fie nucleul în jurul căruia să graviteze localitățile limitrofe????!!! Așteptăm lămuriri din partea municipalității și normal,din partea d-nei primar!!!
Costea
22.07.2021 13:22
Nu prea are de ce sa fie municipiul Sibiu atât de revoltat ca nu face parte dintr-o asociatie de UAT-uri creata tocmai ca să se apropie de nivelul sau , este ca și cand Bayern München ar fi revoltata ca nu participa la turul preliminar din Champions League .Nici nu ar avea de ce sa participe prea mult Sibiul la proiecte fanteziste ( gen tren Cisnădie-aeroport ) atâta timp cât banii din taxe și impozite sunt colectați de alte bugete decât cel local
22.07.2021 18:15
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia