Continental
Tribuna
Șelimbărul, dat exemplu de Microsoft. Pixul și hârtia nu mai există la Primărie!
Andra MARINESCU
953 vizualizari
Șelimbărul, dat exemplu de Microsoft. Pixul și hârtia nu mai există la Primărie!
Primăria comunei Șelimbăr este prezentată într-un articol pe pagina oficială a companiei Microsoft și e dată ca exemplu pentru bune practici în administrația locală. Infrastructura online a Primăriei oferă posibilitatea locuitorilor să depună sau să primească online orice tip de acte au nevoie de la administrația locală.


Primarul Marius Grecu vorbește despre schimbările care s-au produs aici. ”Am făcut analize și am ajuns la concluzia că această cale tradițională bazată pe hârtie nu mai este acceptabilă. (…) Am vrut să schimbăm complet modul cum se lucrează în cadrul Primăriei și să abordăm cele mai bune practici, atunci când a trebuit să rezolvăm problemele comunității”, spune Grecu.
Infrastructura de administrație online a fost implementată la Șelimbăr de o societate sibiană.
Datorită acestui demers, cetățenii din comuna Șelimbăr pot avea acces online la mai multe documente și pot depune cereri/documente online, pot face sesizări online pe site-ul Primăriei, pot verifica taxele și impozitele online pe site-ul Primăriei, pot achita amenzi online, pot urmări stadiul documentelor depuse și al solicitărilor și pot sesiza probleme din comunitate direct pe site-ul Primăriei. În plus, cetățenii sunt informați online și în timp real de documentele necesare fără a pierde timp la ghișee.


Costuri cu 30% mai reduse


După implementarea acestui sistem, costurile operaționale anuale ale primăriei s-au redus cu 30%, fără a mai lua în calcul timpul salvat al cetățenilor, care nu mai sunt nevoiți să se deplaseze la sediul instituției pentru orice hârtie.
”Totul poate fi făcut acum online, de la trimiterea unor hârtii, la plăți, urmărirea contului personal de taxe și impozite, la accesul în timp real la informații publice. Aici nu mai avem cozi la care să stea lumea să aștepte, iar administrația locală a venit mai aproape de cetățean”, a mai spus primarul comunei în articolul postat pe site-ul Microsoft.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia