Tribuna
AFF
Șeful Poliției Sibiu, despre disparițiile din ultima vreme: „O lege a disparițiilor ne-ar ajuta mai mult în depistarea mai rapidă a minorilor”
Laura BUCIU
1317 vizualizari
Șeful Poliției Sibiu, despre disparițiile din ultima vreme: „O lege a disparițiilor ne-ar ajuta mai mult în depistarea mai rapidă a minorilor”

Numărul mare al persoanelor dispărute în ultima vreme din județul Sibiu nu reprezintă un fenomen, potrivit șefului Poliției Sibiu, Tiberiu Iulian Ivancea. Aceasta a spus că recentele cazuri de răpire au fost „un pic mai ciudate”, astfel că s-a declanșat mecanismul „Alertă Răpire Copil”, dar, în mod clar, a fost vorba de plecări voluntare. Tocmai pentru a elimina orice pericol, s-a declanșat mecanismul pentru a se reuși depistarea rapidă a fetelor din comunitatea rromă, raportate de familie ca fiind răpite.

„De cele mai multe ori sunt plecări voluntare din centre de plasament sau din familii care sunt cumva dezorganizate și unde sunt tot felul de probleme. Sunt foarte multe plecări voluntare. Sunt copii plecați de 15 – 20 de ori pe an și de fiecare dată modul nostru de lucru este același”, spune chestorul de poliție Tiberiu Iulian Ivancea.

Acesta afirmă, însă, că o lege a disparițiilor i-ar ajuta foarte mult pe polițiști.

„Avem nevoie de o lege a disparițiilor care știu că este trimisă ca proiect către Parlament și urmează să fie adoptată într-un timp relativ scurt. Ne-ar ajuta mai mult în depistarea rapidă a minorilor în special a celor plecați de la domiciliu, pentru că în majoritatea cazurilor vorbim de plecări voluntare”, mai spune Ivancea.

comentarii
4 comentarii

Cam cum ar arata legea aia domn sef??-- eu zic ca sa se aplice cu sfiintenie legile cele existente -- iar Justitia sa-si faca meseria sa nu judece dupa cum scoti banuti din jep-- oare ce ziceti de --educatie?? de prezenta copiilor in clase -- de a da o mai mare libertate profesorilor ( chiar folosita nuiaua) ca sa iasa de pe bancile scolii oameni, nu lichele -- educatia de dupa asa zisa rev a scos doar analfabeti -- care unii ocupa chiar posturi inalte in parlament--
02.03.2023 00:08
Tov., sunte ți incompetenti și pe mâna cu infractorii , nu sunteți in stare nici Hoții sa i prinde ți, doar vreți salarii mari și sa va pensionati la 40 de ani!Cat de murdari și complici sunte ți s a dovedit de a lungul timpului și nu puteți sa negati acest lucru!Aceiasi milițieni de acum 35 de ani!
Nelu
02.03.2023 06:19
Vom asista în curând la apariția unei legi a disparițiilor ??
prostel dibaciu
02.03.2023 15:03
Până să-i depisteze pe minori, aceștia ajung majori !!
Agenteur-X7
02.03.2023 15:10
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA