Tribuna
Șeful de post din Apoldu de Jos a fost primul care a intervenit la un incendiu pe Autostradă. „ Și-a făcut datoria de OM”
Laura BUCIU
1315 vizualizari
Șeful de post din Apoldu de Jos a fost primul care a intervenit la un incendiu pe Autostradă. „ Și-a făcut datoria de OM”
© https://www.facebook.com/politiasibiu

Șeful de post al Postului de Poliție Apoldu de Jos din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, Nicu Eperieși, se îndrepta, sâmbătă dimineața, către serviciu, pe A1, dinspre Sibiu. Este ora 06.30, și se întrevede o zi senină, iar Nicu mergea spre locul de muncă cu speranța că cei din comunitate vor avea și ei parte de liniște și de siguranță.

Nu a trecut mult după ce Nicu a ieșit din municipiu, a intrat pe autostradă când, lângă Cristian, s-a apropiat de un autoturism oprit pe banda de urgență, la km. 258, pe aceeași direcție pe care circula și el.

Aparent, nimic neobișnuit, însă ajuns în dreptul mașinii, Nicu a observat un fum dens care ieșea de sub capota mașinii. Intuind problema, a tras rapid pe dreapta, a scos un bidon cu apă și extinctorul pe care le avea în mașină și s-a îndreptat spre autovehiculul  care era déjà în flăcări. Lângă autoturism, se aflau speriați doi părinți și copilul lor, care încercau să scoată lucrurile din portbagaj. Focul era pe cale să cuprindă interiorul mașinii. Fără să stea pe gânduri, Nicu Eperieși s-a asigurat că cei trei sunt în afara pericolului și nu sunt răniți, după care a început stingerea incendiului, anunțând în același timp evenimentul prin 112. Doi șoferi de tir au oprit și ei și s-au alăturat polițistului, reușind cu toții ca până la sosirea pompierilor să stăvilească flăcările.

După ce riscul a fost îndepărtat, Nicu s-a asigurat că cei trei călători aveau transportul asigurat, le-a mulțumit șoferilor care opriseră pentru a da o mână de ajutor și și-a reluat deplasarea către serviciu.

Pentru el, această zi a debutat în trombă, dar cu enorma satisfacție că a ajutat, că a fost acolo la momentul potrivit, „că și-a făcut datoria de OM”, după cum spun colegii săi, din cadrul inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia