Tribuna
Jidvei
Şeful CNCD, mesaj pentru manipulatori: "Constituţia României permite doar căsătoria dintre o femeie şi un bărbat!"
Rareș BIŢU
2397 vizualizari
Şeful CNCD, mesaj pentru manipulatori:

Orice demers de modificare a Codului civil în sensul de a se permite căsătoria între persoane de acelaşi sex este NECONSTITUŢIONAL, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba.

  • "Pentru cei care manipulează! Este neconstituţional orice demers de modificare a Codului civil în sensul de a se permite căsătoria între persoane de acelaşi sex! Art. 48 alin. (1) din Constituţia României permite doar căsătoria dintre o femeie şi un bărbat!", a scris Asztalos Csaba, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Şeful CNCD a amintit de Decizia 580 din 2016 a CCR, pct. 42:

  • "În anul 1991, când Constituţia a fost adoptată, căsătoria era privită în România în accepţiunea sa tradiţională, de uniune între un bărbat şi o femeie. Această idee este susţinută de evoluţia ulterioară a legislaţiei în materia dreptului familiei din România, precum şi de interpretarea sistematică a normelor constituţionale de referinţă. Astfel, art. 48 din Constituţie defineşte instituţia căsătoriei în corelaţie cu protecţia copiilor, deopotrivă 'din afara căsătoriei' şi 'din căsătorie'. Este evidentă, deci, componenta biologică ce a fundamentat concepţia legiuitorului constituant în privinţa căsătoriei, fiind fără îndoială că aceasta a fost privită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, câtă vreme numai dintr-o astfel de uniune, indiferent dacă este în căsătorie sau în afara ei, se pot naşte copii".

comentarii
2 comentarii

ARTICOLUL 48
(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
De unde trage dl concluzia?
George
08.10.2018 19:39
Iata ca Csaba si-a dat seama imediat despre ce-i vorba. E vorba de CONTEXTUL in care a fost adoptata Constitutia din 1991. Contextul este cel de normalitate.Orice alta interpretare a casatoriei ,e aberanta. TEXTUL FARA CONTEXT ESTE PRETEXT.
(E drept ca limba romana are ca particularitate IMPRECIZIA JURIDICA.
In graiul nost,cu-ndemnuri pentru vite / Noi nu gasim cuvinte potrivite)
mentat
08.10.2018 20:01
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia