Continental
Tribuna
Șefa Secției Oncologie de la Spitalul Județean Sibiu a demisionat. Medicul Valeria Văleanu aduce acuzații grave directorului medical. Reacția conducerii Spitalului de Urgență
Laura BUCIU
27517 vizualizari
Șefa Secției Oncologie de la Spitalul Județean Sibiu a demisionat. Medicul Valeria Văleanu aduce acuzații grave directorului medical. Reacția conducerii Spitalului de Urgență

Șefa secției Oncologie a Spitalului Județean Sibiu și-a dat demisia din această funcției, motivându-și gestul printr-o serie de acuzații aduse directorului medical al SCJU. Medicul Valeria Văleanu a transmis o scrisoare deschisă presei sibiene, aducând astfel în atenția publică mai multe situații care au condus la decizia demisiei. În textul trimis, medicul sibian scrie:

„Subsemnata Valeanu Valeria, medic șef Sectie Oncologie, prin prezenta îmi înaintez demisia din funcția pe care o dețin.
Motivele demisiei sunt:

- hărțuirea și punerea de presiune  suplimentară de către directorul medical conf. dr Grosu Florin pe subsemnata în condițiile de stres deja existent în starea de urgență

- zădărnicirea combaterii transmiterii bolilor contagioase prin intervenția în mod brutal împotriva oricărei acțiuni întreprinsă de subsemnata în acest sens (căi de acces la nivelul  vechii secții Oncologie,  temporizarea nejustificată a cererii de realizare a circuitelor din clădirea  medicală, neimplicarea  decizională în realizarea triajului epidemiologic in contextul stării de urgență etc)
- perturbarea activității profesionale a secției prin necunoașterea legii sau interpretarea ei în mod voit arbitrar, după bunul plac prin neaprobarea cererii de angajare a unui medic în condițiile stării de urgență și deficitului clar de personal al secției- pensionarea. cu data de 01.04 a Dr. Popescu Emilia (menționam ca activitatea secției se desfășoară în regim de urgență fiind continuă și obligatorie aplicarea terapiei specifice)
-atitudine conflictuală permanentă 
- atitudine de “stăpân” pe plantație față de majoritatea șefilor de secții”.

Cotidianul TRIBUNA a solicitat vineri un punct de vedere reprezentaților SCJU Sibiu. Acesta a fost transmis luni, iar în document se arată următoarele:

„Conducerea SCJU Sibiu a aflat din presa de demisia medicului șef al Secției Clinice Oncologie a spitalului. Demisia a fost depusă pe suport electronic în data de 3 aprilie, după încheierea programului de lucru. Din aceeași dată, medicul a informat secția că se află în concediu medical. Prin urmare, demisia încă nu poate produce efecte, înainte de încheierea concediului medical. Referitor la afirmația cu privire la “zădărnicirea combaterii transmiterii bolilor contagioase”, aceasta este una nefondată, întrucât propunerea medicului șef al secției Oncologie pentru asigurarea unor circuite viza închidea accesul principal al clădirii Medicale, fapt in contradicție cu normele ISU de protecție împotriva incendiilor. Această propunere nu a fost avizată, existând motive bine întemeiate. Ulterior, directorul medical al spitalului a propus mutarea secțiilor sensibile: Oncologie și Hematologie (ai cărei pacienți au riscuri multiple în cazul infectării cu SARS-CoV-2), în spații complet separate de clădirile destinate secțiilor dedicate tratării pacienților cu COVID-19, pentru care s-au creat circuite cu avizul medicului epidemiolog”, arată conducerea Spitalului.

„În ceea ce privește acuzațiile privind deficitul de personal, precizăm că în aceeași perioadă a anului trecut în cadrul secției își desfășurau activitatea 7 medici dintre care un cadru medical s-a pensionat. Anterior pensionării acestuia, a fost angajat un medic specialist, astfel încât în secție își desfășoară activitatea, în prezent, tot șapte medici la care se adaugă, începând tot anul acesta și rezidenții în specialitatea oncologie. Referitor la angajarea de personal, menționăm că s-a avut în vedere Ordinului 533 din 29 martie al Ministrului Sănătății care limitează internările și programările în Ambulatoriu și, în condițiile reducerii activității, nu s-a considerat necesară angajarea unui medic fără concurs, fiind aleasă varianta scoaterii postului la concurs, conform procedurilor standard. În situația actuală, în perioada concediului medical al medicul șef de la Oncologie, conducerea spitalului a delegat atribuțiile de medic șef al secției unui cadru medical care este și cadru universitar și îndeplinește toate condițiile pentru ocuparea acestei funcții”, mai spun reprezentanții SCJU.

Chiar dacă în prezent se află în concediu medical, medicul Valeria Văleanu continuă să își sprijine pacienții. În acest sens, a transmis pe pagina personală de Facebook că poate fi contactată de luni până vineri, între orele 9.00-15.00, pentru a-i îndruma  pe cei care au nevoie de ajutor. 

comentarii
4 comentarii

Oricum presta si pe la policlinici private.
03.04.2020 23:40
Mai e cate unu care le mai da peste nas, gata e suparare mare. Nu vreti sefi, nu vreti.directive, sunteti d-zei!
Nae
04.04.2020 05:08
Conform hashtag-ului #EuStauAcasa - Totul va fi bine!
04.04.2020 09:09
Aha dna Doctor e deranjata de atitudinea stapa-sclav, dar ea ce atitudine are? Cum se purta nu pana demult cu cei din jurul ei? Acum atitudinea asta o deranjaza? Pai vezi cum se intoarce roata cumatra Valeanu!!!
04.04.2020 19:14
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia