Tribuna
Şef nou la CNAIR: Mariana Ioniţă îl înlocuieşte pe Sorin Scarlat
Şef nou la CNAIR: Mariana Ioniţă îl înlocuieşte pe Sorin Scarlat
© foto: Facebook

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că, începând de marţi, noul director general este Mariana Ioniţă. Mandatul acesteia se întinde pe o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire.

  • "Consiliul de Administrație al CNAIR S.A. a desemnat-o astăzi, 25.02.2020, în funcția de Director General provizoriu al companiei, pe o perioadă de 4 luni începând cu data de 26.02.2020, pe Mariana Ioniță care deținea funcția de Director Direcția Reglemetări Tehnice și Autorizații de Construire în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicaţiilor", au transmis reprezentanţii CNAIR.
  • "Mariana Ioniță este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București și are o vastă experiență în dezvoltare politicilor publice și al managementului programelor naționale din domeniul infrastructurii și al transporturilor.
  • Mariana Ioniță l-a înlocuit în funcția de Director General al CNAIR S.A. pe Sorin Scarlat", au precizat reprezentanţii CNAIR.

Scarlat a condus compania din iulie 2019.
"Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se arăta săptămâna trecută, la audierile din Parlament, nemulțumit de activitatea lui Sorin Scarlat și acuza că organigrama adoptată în octombrie 2019, care a dus la eliminarea mai multor funcții de conducere, a făcut mai mult rău decât bine și a dus la blocarea activității CNAIR", scrie g4media.ro.

Mariana Ioniță are experiență în domeniul infrastructurii de transport, iar în ultimii ani a ocupat diverse funcţii în Ministerul Transporturilor, de la consilier de ministru până la director general. 
De-a lungul timpului, a făcut parte din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii aflate în subordinea Ministerul Transporturilor, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani. A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. 

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia