FITS 2024
Tribuna
Sediul Poliției Sibiu va fi modernizat cu peste 15 milioane de lei pentru a-i crește eficiența energetică
Laura BUCIU
1423 vizualizari
Sediul Poliției Sibiu va fi modernizat cu peste 15 milioane de lei pentru a-i crește eficiența energetică
© Razvan NEGRU

Sediul Inspectoratului Județean de Poliție va fi modernizat cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență, urmând să fie crescută eficiența energetică a clădirii.

Astfel, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost semnat contractul  de  finanțare pentru proiectul „Modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu”, parte din PNRR, Componenta C5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovare energetică moderată a clădirilor publice - Autorități  centrale Axa 2, apel de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1.b/1 runda a doua.

Beneficiarii investiției sunt Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de lider de parteneriat și Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, în calitate de partener 2.

Pentru clădirea de pe strada Revoluției nr. 4-6, din municipiul Sibiu suma finanțată totală (cu TVA) este de 15.287.305,05 lei. Durata de realizare a investiției este de 24 de luni.

Obiectiv general al proiectului este creşterea eficienţei energetice, gestionarea eficientă a  energiei și reducerea costurilor de întreținere a sediului Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, prin reabilitarea termică şi modernizarea instalaţiilor aferente.

Obiective specifice țin de anveloparea clădirilor corp C1 și C2, realizată la nivelul pereților exteriori, a planșeelor peste ultimul nivel. De asemenea, se vor instala sisteme de alimentare cu energie din surse regenerabile și vor fi modernizate sistemele de energie termică prin schimbarea cazanelor vechi cu cazane noi, mai eficiente în condensație.

 

Cea mai mare investiție de care a beneficiat IPJ Sibiu

 

„Pentru că vor fi lucrări de amploare, va fi afectată activitatea Inspectoratului, dar vom face tot posibilul ca afectarea să fie cât mai redusă. Se estimează că lucrările vor începe undeva spre sfârșitul anului. Este un termen de 24 de luni în care pot fi utilizate fondurile, dar acesta se poate prelungi”, a spus șeful Poliției Sibiu, comisarul șef Tiberiu Iulian Ivancea.

Suma primită pentru modernizarea clădirii IPJ Sibiu este cea mai mare investiție de care a beneficiat Inspectoratul până acum.

„O renovare totală a inspectoratului nu a fost făcută niciodată, el fiind renovat parțial în diferite etape. Proiectul a fost depus de Inspectorat, prin Ministerul Afacerilor Interne, la acest moment doar sediul din municipiul Sibiu fiind cuprins, în acest proiect nu și alte sedii din județ. În funție de posibilitățile noastre de implementare, încercăm să accesăm și alte fonduri. În ceea ce privește situația clădirilor care aparțin Inspectoratului, din mediul rural, există o evaluare, dar nu mai sunt așa de multe, în ultimii 7-8 ani acestea fiind modernizate în majoritate”, a mai spus șeful IPJ Sibiu.

În ceea ce privește evaluarea clădirilor cu risc seismic, Inspectoratul nu are o expertiză la toate clădirile, dar  nu sunt probleme de risc seismic la  niciun sediu, potrivit comisarului șef Ivancea.

comentarii
3 comentarii

cel mai bine era sa le faca un sediu modern undeva in afara orasului, sa-si poata parca masinile de servici si cele personale!!!
un sibian
01.03.2023 14:43
Cladirea cu biroul circulatie si cabinetul medical arata jalnic,atat in exterior cat si interior,mai cu seama toaleta lasa de dorit.
barbu
01.03.2023 20:26
Poate ar fi bine sa-si creasca intai eficienta angajatilor, si apoi a cladirii ! Daca faci munca de teren, de ce-ti mai trebuie eficienta energetica a cladirii ? Daca stati in birouri, atunci da, va trebe caldura si confort!

Ce-i cu harmalaia aia de masini in fata sediului ? Nici ca pieton nu poti trece k-lumea!

Lucrurile sunt scapate de sub control in institutia aia, se vede de la o posta!
02.03.2023 10:22
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica