Tribuna
PNL
Secția Clinică Gastroenterologie are un ecograf nou, de ultimă generație
Secția Clinică Gastroenterologie are un ecograf nou, de ultimă generație

Sibienii care ajung pe mâna medicilor din cadrul Secției Clinice Gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu vor putea fi investigați cu ajutorul unui ecograf de ultimă generație Versana Premier de la General Electric. Valoarea aparaturii este de 178.619 lei (TVA inclus) și a fost achiziționat prin licitație deschisă online, cu bani dintr-o sponsorizare Romgaz.

„Ecograful este unul foarte performant, având aplicații extinse: abdominale, de obstetrică-ginecologie, părți moi, musculo-scheletale, vasculare, urologice, cardiace precum și multiple  metode de investigare ecografică: convexă, lineară, microconvexă și sectorială.  Ceea ce se remarcă în mod special este dotarea aparatului cu sistemul Vscan Extend. Acesta este un sistem general mobil de diagnosticare cu ultrasunete care permite vizualizarea structurilor și lichidelor anatomice. Faptul că poate fi purtat în buzunar de către medic este un mare avantaj în timpul monitorizării periodice și de rutină  a pacienților precum și a evaluărilor de triaj. VscanExtend poate fi folosit și pentru ghidare în timpul procedurilor. Sistemul beneficiază de o configurație de conectivitate cu USB și Wi-Fi”, au transmis reprezentanții Spitalului.

„Ne bucurăm că dotarea secției ține pasul cu progresele tehnologice din medicina modernă. Acest ecograf este conceput pentru a ajuta personalul medical să aplice abilitățile sale clinice și imagistice cu scopul de a oferi asistență medicală de înaltă calitate pacienților. Este un sistem foarte versatil și acoperă o gamă extinsă de examinări și ne va ajuta mult în activitatea zilnică. Mulțumim Romgaz pentru că a asigurat fondurile necesare acestei achiziții”, au declarat medicii din cadrul Secției Clinice Gastroenterologie.

Ecograful este montat în secție, iar săptămâna aceasta va fi instruit personalul astfel încât, de săptămâna viitoare, aparatul să fie disponibil pentru utilizare.

Sumele de bani provenite din sponsorizări pentru a dota spitalul cu echipamente medicale performante reprezintă un sprijin foarte important și apreciem deschiderea Romgaz care continuă să fie un partener de nădejde pentru SCJU Sibiu”, a precizat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

Secția Clinică Gastroenterologie dispune de un număr  de 30 de paturi de paturi de spitalizare continuă și două paturi pentru spitalizare de zi. În primul semestru al anului au fost internați 576 de pacienți în regim de spitalizare continuă și 1371 în regim de spitalizare de zi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia

Publica anunturi