Tribuna
PNL
Secretele olăritului, deslușite de meșterul Marcel Tănasie, în Muzeul ASTRA
Secretele olăritului, deslușite de meșterul Marcel Tănasie, în Muzeul ASTRA

Olarul Marcel Tănasie poposește în perioada 29 iulie – 2 august, în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Meșterul popular va susține patru ateliere pe zi cu maxim zece participanți.  

“Marcel Tănasie, un olar neaoș, care zâmbește mereu pe sub mască, își zice ‘Pacală’. Asta pentru că pe lângă tainele olăritului meșterul nostru are și darul povestirilor cu talc. Marcel a sosit la invitația noastră tocmai din satul Șișești, județul Mehedinți, pentru a vă împărtăși și vouă din tainele prelucrării tradiționale a lutului. Nu a venit singur, ci cu fiul său Andrei, urmașul său la roata de olar. Pe meșterul Marcel Tănăsie îl mai poți vedea cum construiește din materiale tradiționale un cuptor de ars oale. Construcția și pregătirea cuptorului va avea loc în curtea Gospodăriei de olar din localitatea Găleșoaia, județul Gorj – casa veche”, spun organizatorii,

Atelierele interactive se vor desfășura la orele 10.30, 12, 14.30 și 16, cu respectarea normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

comentarii
1 comentarii

Talentat in arta olăritului, întotdeauna bine dispus și gata de povesti, Marcel este o pata de culoare binevenita oriunde este invitat. Sa ne trăiești maestre!
adrian
01.08.2020 18:33
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia