Tribuna
Sevis
Secretarul de stat, Sorin Ion, a discutat cu sibienii despre „Vaccinare și testare pentru învățare”
Secretarul de stat, Sorin Ion, a discutat cu sibienii despre „Vaccinare și testare pentru învățare”

Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, prof. Sorin Ion, a discutat joi, 8 aprilie, cu peste 300 de cadre didactice, părinți și elevi din Sibiu (25 de persoane participând fizic la întâlnire). Evenimentul s-a desfășurat în cadrul campaniei  „Vaccinare și testare pentru învățare.

Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizatia ,,Salvati Copiii” lansează Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”. În perioada 8-29 aprilie 2021, în fiecare județ din România, Ministerul Educației organizează conferințe tematice/webinarii la care vor participa reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ. Formatul conferințelor va fi de tip mixt, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Aula Magna a Facultății de Medicină ”Victor Papilian” a găzduit joi, 8 aprilie, conferința tematică și webinarul dedicat acestei campanii naționale. Alături de secretar de stat prof. Sorin Ion au participat: inspector ;colar general al ISJ Sibiu, prof. Monica-Adriana Munteanu, inspector școlar general adjunct al ISJ Sibiu, prof. Gheorghe Bîrză, rector al Univerității ”Lucian Blaga” Sibiu, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, decan al Facultății de Medicină Sibiu, conf. univ. dr. Sorin Radu Fleacă, medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu și viceprimarul municipiului Sibiu, prof. dr. Alexandru Dumbravă.

Potrivit IȘJ Sibiu, scopul principal al acestei conferințe tematice din cadrul campaniei ‘Vaccinare și testare pentru învățare’ a fost reprezentat de informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare. În cadrul campaniei au fost analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

“Sorin Ion a apreciat faptul că, la nivelul personalului angajat din cadrul unităților de învățământ ale județului Sibiu, există un număr considerabil de persoane care s-au vaccinat. Astfel, 49, 3% din cadrele didactice, 52,4% din personalul auxiliar și 40,7% din personalul nedidactic existent în unitățile de învățământ preuniversitar ale județului Sibiu au fost vaccinate cel puțin cu prima doză. Aceste cifre atestă interesul oamenilor din sistemul de educație preuniversitar sibian pentru siguranța elevilor și dorința ca ei să se întoarcă pe deplin în sălile de clasă.Totodată, au fost analizate problemele specifice, de interes pentru elevi și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților de învățământ din județul Sibiu”, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

 

comentarii
2 comentarii

Pregătesc băieții terenul pentru vaccinarea obligatorie.
Ca la colectivizare: Nu știi, te-învățăm, nu poți, te-ajutăm, nu vrei, te-obligăm!
Un aleg?tor
09.04.2021 22:07
Nu realizeaza nimic prin aceste campanii!!! Oamenii care au dorit si doresc s—au vaccinat si se vaccineaza. Cine nu vrea tot nu poate fi convins!!! Iar frustrata aia din fruntea ISJ Sibiu nu vrea decat imagine si sa se auda pe ea insasi!!! Nu stiu de ce numesc in astfel de functii doar oameni politici?! Pun toti frustratii care doresc doar functie si atat. Aia se crede la ISJ pe ogorul de acasa... Oricum nu stie sa se poarte cu oamenii!!!
Un punct de vedere...care este al multora de fapt...
11.04.2021 13:37
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia