Continental
Tribuna
Seară de operă la Biblioteca ASTRA, într-o ambianță de epocă
Andra MARINESCU
695 vizualizari
Seară de operă la Biblioteca ASTRA, într-o ambianță de epocă
La începutul acestei săptămâni, a avut loc cel de-al doilea concert din cadrul Stagiunii "ICon Arts@Biblioteca ASTRA", ce a adus publicului mult îndrăgita muzică de operă, prin eleganța și rafinamentul interpretării. Sala Festivă a BJ ASTRA s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei interesați să participe la acest eveniment, luni seară.


Luni, au vibrat vocile tinerilor interpreți Sandra Eliza Bărănescu, Andreea Plopeanu și Alexandru Costea, alături de soprana Veronica Anușca și mezzo-soprana Daniela Chihaia Popa, acompaniați de Marta Tudor la pian.
Din cadrul concertului nu au lipsit arii celebre din opere, dar și lied-uri, operetă și belcanto, interpreții strălucind în lumina discretă a reflectoarelor. Vocile lor au stârnit admirația publicului și nenumărate ropote de aplauze, ceea ce a făcut ca seara de operă de la Biblioteca Județeană ASTRA să devină una cu adevărat memorabilă.
"Artiștii, bine pregătiți, au demonstrat că opera nu încetează să uimească prin vocea umană și infinitele-i posibilități de a fi modelată. Intensitatea cu care muzicienii au trăit muzica, complexitatea abordărilor muzicale, energia și plăcerea cu care aceștia au interpretat, și, în egală măsură, spiritul ludic de care au dat dovadă, toate acestea, au adus noblețe și strălucire recitalului de luni seară", spun reprezentanții BJ ASTRA Sibiu.
Repertoriul a cuprins lucrări semnate de A. Vivaldi, P. Mezzetti, N.Bretan, T. Brediceanu, J. Strauss, E. Kalman, J. Offenbach, V.Bellini, Ch. Gounod, T. Grigoriu.


... și o expoziție cu tematică


Și în cadrul celei de-a treia ediții a Stagiunii amintite, Biblioteca ASTRA pregătește o expoziție tematică inspirată de fiecare concert. Pentru completarea unei experiențe cât mai plăcute și interesante a eveniment, în cadrul expoziției propuse de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu pentru evenimentul de luni s-au regăsit numeroase partituri, discuri de vinil, CD-uri, cărți al căror subiect a fost muzica și compozitorii prezentați în programul serii. De altfel, toate acestea și multe alte documente imprimate ori înregistrate sunt disponibile la Compartimentul ARTE, de unde pot fi împrumutate acasă.
Seara s-a încheiat cu o degustare de vinuri spumante oferite de Jidvei, parteneri ai evenimentului. Și de această dată, publicul a avut plăcuta ocazie de a socializa în preajma artiștilor.
„Este al treilea concert la care venim la Biblioteca ASTRA și ne bucurăm de fiecare dată. Cu siguranță inițiativa dumneavoastră de a promova tinerele talente muzicale își găsește aici menirea. Vă mulțumim că aduceți astfel de evenimente în Sibiu și oferiți publicului larg ocazia de a petrece clipe minunate în compania muzicii de calitate, de a evada din rutina zilnică”, sunt cuvintele unor spectatori încântați de recitalul de luni seară.


Următorul eveniment "ICon Arts" aduce jazz-ul la BJ ASTRA


Următorul eveniment al Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA va avea loc luni, 18 februarie, de la ora 19, și va cuprinde un program de jazz cu influențe fusion în interpretarea The Gram Quartet.
Intrarea va fi liberă prin rezervarea locurilor la adresa bjastra2@gmail.com
Stagiunea "ICon Arts@Biblioteca ASTRA" este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, fiind parte din programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR și dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care artiștii găsesc oportunități reale de afirmare aici, acasă, pe scenele din România.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia