Tribuna
SEVIS
Se vinde sau nu actualul spital județean? Președintele CJ Sibiu explică situația
Laura BUCIU
7364 vizualizari
Se vinde sau nu actualul spital județean? Președintele CJ Sibiu explică situația
© Arhiva

În cadrul conferinței de presă despre stadiul avansat al documentației privind construcția noului spital județean de pe Calea Șurii Mici, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a explicat faptul că în clădirile reabilitate cu fonduri europene vor rămâne pacienții cronici, în timp ce în spitalul nou vor fi tratați pacienții cu boli acute, dând de înțeles că restul clădrilor spitalului vechi ar putea fi vândut.

„În construcția nouă va fi mutată toată partea ce ține de acuți, partea cu pacienții cronici rămâne în spitalul județean, în clădirile care acum fac obiectul modernizărilor pe fonduri europene, partea de spital nou, clădirile de la bulevard. Mai departe, o să propun consilierilor județeni, după ce vom face aceste mutări și chiar înaintea de asta, ca să putem să pregătim, valorificarea acelui teren și acelor imobile din spitalul județean pentru a putea parcurge etapa a doua și a construi ce mai avem nevoie pentru a aduce și acuții în locația spitalului nou”, a spus Daniela Cîmpean.

După conferința de presă, Daniela Cîmpean a explicat, pentru Tribuna, ce înseamnă, practic, această „valorificare” a terenului și dacă spitalul actual va fi de vânzare.

„Am spus că în spitalul vechi rămân bolnavii cronici, în clădirile reabilitate cu fonduri europene. Dar nu toate intră în această categorie. Practic, când vom ajunge acolo (la mutarea propriu-zisă a paciențior în spitalul nou – n.r.) o să fac propunerea consilierilor județeni să vindem ce nu folosim. Este o variantă, dar nu pot să spun că vindem spitalul. Trebuie discutat în consiliu”, a explicat Daniela Cîmpean.

Pacienții cronici rămân, după finalizarea spitalului nou, în clădirea unde acum funcționează Maternitate și Cardiologia, unde există un proiect de reabilitare pe fonduri europene.

Clădirile din spate, construite în ultimele două secole, după ce vor fi eliberate, există ipoteza de a le vinde. Cum aceste clădiri sunt extrem de vechi și prezintă riscuri de infecții nosocomiale, sunt slabe șansele că cineva va da bani pe ele. Cel mai probabil, însă, terenurile ar putea fi valorificate mult mai ușor și la prețuri foarte bune.

Pe de altă parte, discuția despre posibilitatea vânzării unor terenuri ale spitalului actual sunt premature, cât timp în Sibiu nici măcar nu au început lucrările la spitalul nou.

comentarii
3 comentarii

Un parc cumva
Alex
03.03.2021 23:40
Se va face o mărire a spatiului spitalului prin micsorare.Noul spital va avea 650 locuri,adulti comasat cu copii,iar cel actual are 1500 doar adulți.Se da încontinuu vina pe vechimea clădirilor în privința înfectiilor intraspitalicești când de fapt în multe cazuri este vorba de nerespectarea condițiilor de igiena și de nesterilizarea corecta sau neinlocuirea diferitelor disozitive . În privința valorificării este greu de crezut ca ar fi de dorit sa se construiască ceva ,,zgomotos" gard în gard cu rămășițe de spital.Nu se va face decât sa fie puși pe fuga studenții de la facultate la aeroport ei Cel mai bine ar fi sa-si păstreze funcția actuala de unitate spitalicească, eventual de redistribuire a secțiilor
04.03.2021 10:45
Nu ma astept ca acest comentariu sa modifice situatia. Pina acuma se spunea ca nu se poate construi un spital nou in actuala locatie, declarindu-se diverse motive. Pe actualul amplasament a fost posibila constructia spitalului Polisano, transformarea unei cladiri neterminate ale spitalului in locuinta si facultatea de Medicina Acuma vad ca se vrea construirea unui spital nou excentric fata de oras care o sa faca deplasarea personalului din tot orasul la periferie, inclusiv schimbul de noapte. Sa nu mai vorbim de capacitatea spitalului mult mai mica si de transportul pacientilor. Cred ca in locul spitalului o sa avem ori locuinte ori un mall
v
06.03.2021 00:06
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia