Tribuna
European Best Destinations
Se topeşte Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac
Se topeşte Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

De câteva zile, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, unicul obiectiv de acest fel din partea de sud-est a Europei, nu mai poate găzdui turiştii dornici de adrenalină, ce şi-au propus să experimenteze cazarea la rece. Din cauza condiţiilor meteorologice (în­călzirea accentuată a vremii din ultima perioadă, ploaie şi vânt), ce au afectat şi gro­simea pereţilor de gheaţă, res­ponsabilii societăţii ce deţine ineditul hotel au luat decizia de a opri rezervările pentru cei ce doresc să se cazeze aici.
Cei ce doresc să mai vizi­teze Hotelul de Gheaţă, com­plexul de igluri sau frumoasa Biserică de Gheaţă, trebuie să se grăbească deoarece procesul de topire a acestora este destul de alert.
Încet- încet, cel de-al nouă­lea hotel ridicat în inima Ma­si­vului Făgăraş se transfor­mă în apă, o parte din aceas­ta ajungând în acelaşi loc de unde, sub altă formă, a fost extrasă, adică în lacul Bâlea. (“Cărămizile” de gheaţă folo­site la construirea obiective­lor au fost extrase din calota formată pe cunoscutul lac glaciar.)
Zăpada destul de puţină căzută în acest sezon, pre­cum şi temperaturile nu foarte scăzute înregistrate, au afectat şi Proiectul de Marketing Turistic “Hotel of Ice - Bâ­lea Lac”, perioada de func­ţionare a celor trei obiective din gheaţă fiind sensibil redusă, în comparaţie cu sezoanele anterioare.

D.F.


comentarii
7 comentarii

Ce minciuni!! Duminica era gaurit si impracticabil fiind pericol de prabusire. Cred ca la ora aceasta e ...lipsa!! Reclama mascata ...!
hans
08.04.2014 06:57
Bai Hans, daca citeai cu atentie stirea, aveai ocazia sa afli ca sistarea activitatii la Hotelul de Gheata a fost decisa "de cateva zile..." Dar, poate tu nu citesti doar ce vrei!
Ice Baby @ hans
08.04.2014 08:13
Daca citesti si tu mai bine,de cateva zile nu mai gazduieste pe nimeni dar indemnul este sa-l mai vizitam.(DAca mai avem ce vizita)
In rest,Hans are dreptate.
@Ice Baby
08.04.2014 09:05
proverb al unui"clasic"in viata..iarna nu-i ca vara
era normal sa se topeasca la temp.astea
cred ca profitul de pe urma hotelului e cam mic acum cu topirea
dara
08.04.2014 09:52
Stire bomba, marca TRIBUNA: primavara, in urma cresterii temperaturilor, zapada si gheata se...se...toopeesc. E tare de tot.
cititor
08.04.2014 15:20
La pomul laudat sa nu te duci cu sacul...mare tam-tam pentru mai nimic...am fost la asa-zis-ul "Hotel de Gheata", dar nu m-a impresionat, un fel de publicitate ieftina gen Johannis cu Sibiul; la prosti prinde, si suntem multi...
Lilu
08.04.2014 18:25
se poete urca cu mqasina la hotel?????
fany
08.04.2014 21:49
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia