Tribuna
Se taie plopii de pe marginea DJ 105 G, în zona Avrig – Mîrşa
Dan FRÂNCU
1807 vizualizari
Se taie plopii de pe marginea DJ 105 G, în zona Avrig – Mîrşa

De câteva zile, muncitorii au început operaţiunea de tăiere a plopilor ce mărginesc drumul judeţean 105 G, pe tronsonul cuprins între Avrig şi Mîrşa. Administratorul acestui drum a luat măsura tăierii arborilor în urma solicitărilor făcute de mai mulţi locuitori din zonă, a  sesizărilor conducerii Primăriei  Avrig şi a distribuitorului de energie electrică (alertat de multitudinea de avarii create la reţeaua din zonă de crengile acestor arbori ce au ajuns pe cablurile de tensiune), dar şi din cauza vârstei înaintate a acestora. Mai mult, este foarte posibil ca această măsură să fi fost urgentată şi de faptul că, în urma vântului putenic manfestat zilele trecute, câteva crengi din bătrânii arbori s-au rupt şi au căzut foarte aproape de carosabil.

Primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David, ne-a informat că măsura tăierii arborilor de pe marginile drumului dintre Avrig şi Mîrşa este aprobată încă din primăvara acestui an, dar e pusă în practică acum deoarece s-a dorit ca aceasta să se desfăşoare la sfârşitul toamnei, astfel încât să nu afecteze terenurile agricole din zonă. Conform informaţiilor pe care am reuşit să le obţinem, vor fi tăiaţi arborii ce pot afecta grav, în caz de rupere totală sau parţială, reţelele electrice din zonă, dar şi siguranţa circulaţiei rutiere, fără însă ca numărul acestora să fie foarte clar stabilit.

Cei mai în vârstă locuitori ai coloniei Mîrşa îşi amintesc că plutele (plopii) de pe marginile drumului către Avrig au fost plataţi în urmă cu mai bine de 50 de ani. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia