Tribuna
Se întâmpla în Sibiu fix în urmă cu un an: amatorii de teatru mergeau la spectacole, școlarii se întreceau la Muzeul ASTRA
Liuba STARII
594 vizualizari
Se întâmpla în Sibiu fix în urmă cu un an: amatorii de teatru mergeau la spectacole, școlarii se întreceau la Muzeul ASTRA
Sibiul pare în aceasta perioadă un oraș pustiu. Evenimentele publice au fost suspendate, restaurantele, teatrele și cafenelele sunt închise. Cele mai multe instituții publice își desfășoară activitatea online sau într-un cadru restrâns. Tribuna îsi propune să vă prezinte ce se întâmpla în urma cu un an, în Sibiu, în vremuri când exista viață socială fără restricții. Vom selecta principalele evenimente prezentate atunci în Tribuna, cel mai vechi ziar sibian, în speranța că, astfel, vom păstra vie flacăra normalității și că, totodată, vom trece mai ușor peste perioada de izolare, care ne dorim să fie cât mai scurtă. Până când lucrurile vor reintra în ritmul firesc, Tribuna vă recomandă să stați acasă, promițându-vă furnizarea de informații prompte, corecte și diverse, atât în varianta tipărită, cât și pe pagina electronică www.tribuna.ro.

Ce se întâmpla important în Sibiu miercuri, 27 martie 2019

Acum un an, viața culturală a Sibiului se bucura de numeroase evenimente. Pasionații de lectură au fost provocați de Biblioteca ASTRA să citească zece cărți în șase luni. Titlurile volumelor au fost propuse de organizatorii concursului și făceau parte atât din literatura română, cât și din literatura universală. La finalul competiției, participanții trebuiau să prezinte fișele de lectură și să intre într-o dezbatere tematică “Convinge-mă să citesc!”.

Actorii au jucat pentru colegii de breaslă

În cadrul campaniei naționale, „Artiștii pentru Artiști”, miercuri, 27 martie 2019, actorii Teatrului Național "Radu Stanca" au prezentat spectacolul „Familii”. Evenimentul a fost organizat cu scopul  strângerii de fonduri pentru artiștii cu probleme grave de sănătate și existență.

 Olimpiada "Meșteșuguri Artistice Tradiționale"

122 de elevi din 39 unități de învățământ din județul Sibiu s-au întrecut la concursul organizat de Muzeul ASTRA. Copiii și-au demonstrat talentele în diferite secțiuni, precum: pictat icoane pe sticlă și lemn, pictură naivă, prelucrarea artistică a lemnului, mobilier pictat, pirogravură, xilogravură, metaloplastie, linguri pictate pe lemn, ceramica, ţesut la război orizontal, cusut, brodat, confecţionat piese de port popular, împletit, ciucuri pe chelteu, artă decorativă sau confecționat de măști.

Micuții de la “Iorga” au aflat secretele jurnaliștilor

Elevii din clasa a II-a A, de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu, au venit, miercuri de dimineață, la redacția ziarului Tribuna, pentru a afla cum se face un ziar. Unii dintre ei s-au gândit să devină jurnaliști și ne-au promis că vom deveni colegi.

Specialiștii în energetică s-au întâlnit la Sibiu

Peste 50 de specialiști în protecții și automatizări de la cele mai mari companii energetice din România s-au întâlnit la Sibiu. Aceștia au discutat despre noutățile din domeniu și au făcut schimburi de experiență și bune practici, bazate pe evenimente reale ce s-au produs în sistemul energetic. 

Orange-ul a picat

Tot miercuri, 27 martie 2019, în jurul orei 15, clienții companiei Orange s-au confruntat cu mai multe probleme legate de conexiune și date.

În 2019 mai rece decât în 2020

În aceeași zi, acum un an,vremea a fost rece. Temperaturile maxime s-au încadrat între 7 și 9 grade, iar cele minime între - 6 și - 3 grade. Local s-a semnalat brumă.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia