Tribuna
Se închide principalul drum de acces în Ocna Sibiului. Care sunt rutele ocolitoare
Se închide principalul drum de acces în Ocna Sibiului. Care sunt rutele ocolitoare

Una dintre investițiile importante ale acestui an în Ocna Sibiului este refacerea unei porțiuni de 50 de metri de pe Strada Salinelor, grav afectată de alunecările de teren. În aceste condiții, începând de miercuri, 24 februarie, strada Salinelor va fi închisă timp de 60 de zile. 

 

Obiectivul principal al acestei lucrări este consolidarea străzii Salinelor în zona Complexului Balnear. Lucrarea va fi efectuată pe o lungime de 50 m. Se va reface structura rutieră afectată în prima fază de alunecarea de teren și infiltrațiile de apă, urmând ca lățimea părții carosabile să fie de 7 m cu două benzi de circulație, una pesens. Se va reface marcajul axial al drumului cu linie continuă.

Întrucât se impune restricționarea traficului rutier și pietonal pe strada Salinelor în zona Complexului Balnear, traficul pietonal se direcționează prin parcarea Complexului Balnear. În ceea ce privește traficul rutier, pe varianta de ocolire se va restricționa la 7,5 t (cei care au nevoie de transporturi ce depășesc această greutate trebuie să se adreseze în prealabil Primăriei Ocna Sibiului pentru a obține un acord de transport) și va fi presemnalizat cu panouri de tip U37 la intersecțiile DJ 106B cu A1 în sensul giratoriu la Dn14 cu DJ 107B,  la DJ 106B cu DJ 107B.

 

Care sunt rutele ocolitoare

 

Devierea traficului rutier se va desfășura astfel: pe sensul de mers Șura Mică – Loamneș - Topârcea se deviază la intersecția cu strada Fabricii pe strada Prelungirea Șurii Mici (drum de exploatare)- strada Abatorului - strada Cânepii, cu ieșire în strada Mihai Viteazul -  strada De Mijloc -  strada Mândrii.

Sensul de mers Loamneș -Topârcea - Șura Mică se deviază astfel: strada Mândrii - strada De Mijloc  - strada Mihai Viteazu  - Strada Olarilor  - pe strada Prelungirea Șurii Mici (drum de exploatare) intersecție cu DJ 106B. 

La intersecția străzii Mândrii cu strada De Jos se interzice accesul, traficul fiind direcționat pe strada De Mijloc. La intersecția strada De Mijloc cu strada Avram Iancu se interzice accesul traficul fiind direcționat pe strada Mihai Viteazu. 

Primarul orașului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, spune că „Este vorba despre o lucrarea amplă, complexă, care necesită închiderea străzii Salinelor. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar ne-am străduit să reducem la minim timpul în care cetățenii vor fi nevoiți să apeleze la rute ocolitoare. Lucrarea de pe strada Salinelor era necesară, deoarece, din cauza alunecărilor de teren, siguranța traficului în zonă era pusă în pericol”.

 

Ce presupun lucrările de pe strada Salinelor

Lucrările urmăresc aducerea structurilor rutiere la parametri tehnici corespunzători clasei tehnice a drumului, asigurându-se condiții optime de siguranță și confort în circulația auto; realizarea unor profile transversale cu elemente geometrice care să se încadreze în prevederile legale; asigurarea scurgerii apelor pluviale în condiții optime; asigurarea siguranței circulației privind semnalizarea rutieră;

Consolidarea străzii presupune efectuarea următoarelor lucrări: realizarea unei cuve rezemate pe piloți Φ 800 mm de 7,00 lungime fiecare, amplasați in șiruri de  4 piloți transversal drumului și câte două rânduri pe fiecare dală de 9 ml. Vor fi executate 6 dale și 48 piloți pe o lungime de 56,00 ml de drum și 336,0 ml de piloți. Piloții vor fi fundați în stratul de sare după ce vor pătrunde în acesta cca 3,50 m. Cuva de beton va ține loc și de borduri de încadrare a trotuarelor și de zid de sprijin în partea dreaptă și stânga a drumului pe diverse înălțimi. Astfel pe partea dreaptă înălțimea liberă a zidului va fi de 50-60 cm, iar pe partea stângă 2-2,5 ml. Pereții cuvei (zidurile de sprijin) vor fi realizați din beton armat și vor avea grosimea de 30cm. Piloții vor fi realizați din beton, vor avea 7 m lungime și vor fi armați. 

Peste plăcile armate structura rutieră va avea următoarea structură: 25 cm strat superior de fundație din balast, 15 cm stabilizat, 8 cm strat de legătură (Binder), geosintetic antifisură, 6 cm strat de uzură, lățimea carosabilă 2 x 3,50 ml (7 ml ) cu dublu sens, trotuare 1 x 1,2 și 1 x 2,5 ml.

D.B.

comentarii
2 comentarii

Oare, se termina pana la 1 mai?
Zaharia Aurel
07.04.2021 14:32
Cand este gata ?
Wazeru
24.05.2021 11:51
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia