FITS 2024
Tribuna
Start pentru Autostrada Sibiu - Piteşti. Licitaţii în decembrie. Decembrie 2016!
11852 vizualizari
Start pentru Autostrada Sibiu - Piteşti. Licitaţii în decembrie. Decembrie 2016!

Ministrul Transporturilor a anunţat la Europa FM, scoaterea la licitație, în vederea începerii lucrărilor, la trei tronsoane din cele 5 ale autostrăzii Sibiu - Piteşti. Este vorba despre capetele autostrăzii, dar și despre cel de-al patrulea tronson. Pentru aceste porțiuni, traseul este deja cunoscut. Invitat la Interviurile Europa FM, Sorin Bușe a explicat că pentru 65 de kilometri din cei 120 ai autostrăzii, studiile tehnice sunt aproape gata, așa că licitațiile internaționale pentru lucrări vor începe în luna decembrie.

Autostrada Sibiu - Piteşti se află în topul priorităților de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport aprobat de Comisia Europeană și de Guvern în această vară.

Autostrada este cerută de Dacia Renault de mai mulți ani, reprezentanții companiei explicând public de nenumărate ori, că șoseaua va reduce costurile de transport către Vestul Europei pentru grupul româno-francez.

 

Pregătiţi pentru iarnă

 

Totodată, ministrul a precizat că autoritățile sunt pregătite pentru iarna care urmează.

”Am vești bune. De data aceasta, CNAIR a pregătit licitațiile din timp și sunt aproape finalizate. Le vom finaliza în următoarele două săptămâni. Lucrăm cu Ministerul de Interne. Am organizat să dotăm și CNAIR cu utilaje proprii. O să achiziționăm echipamentul nostru”, a spus Sorin Bușe la Europa FM.

Ministrul a precizat că mai sunt câteva zone din țară unde licitațiile pentru deszăpezire sunt în curs.

”Mai sunt vreo 3 sau 4 regiuni – prin zona Bucureștiului, Moldova, prin zona Piteștiului. Dar sunt în ultimele faze”, a ,ao declarat Sorin Bușe.

În situația în care va ninge abundent, poliția va fi cea care va decide dacă vor fi închise drumuri, la fel cum s-a întâmplat și în anii anteriori, a mai precizat ministrul Transporturilor.

În situația în care va ninge abundent, Poliția va fi cea care va decide dacă vor fi închise drumuri, la fel cum s-a întâmplat și în anii anteriori, a mai precizat ministrul Transporturilor.

FOTO: Arhiva Tribuna

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica