Tribuna
Se apropie FITS 2017! Constantin Chiriac: "Programul este finalizat în proporție de 99,99%!”
Andra MARINESCU
2425 vizualizari
Se apropie FITS 2017! Constantin Chiriac:
Au mai rãmas fix 115 zile pânã când Sibiul va fi din nou capitala teatrului, adunând artiști din peste 70 de țãri, zeci de mii de spectatori și spectacole care mai de care mai inedite, de la cele stradale la cele în sãli convenționale de teatru. Într-un interviu acordat TRIBUNEI, Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național "Radu Stanca” din Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a spus cã programul evenimentului din 9 – 18 iunie este finalizat în proporție de 99,99% și cã biletele vor fi puse în vânzare cel târziu la începutul lunii aprilie.


Programul FITS 2017 este finalizat în proporție de 99,99%. Avem programul pe zile, ore, locații. Mai avem de adãugat un numãr de companii românești cu care suntem în legãturã”, spune Constantin Chiriac.

Spații de joc

Directorul TNRS spune cã va folosi ca spații de joc pentru FITS 2017 acelelași sãli ca anul trecut, însã multe reprezentații vor avea loc la Fabrica de Culturã. Nu ne-am putut aventura sã spunem cã vom juca, de exemplu, în spațiile de la Sindicate, pentru cã sunt în construcție. Atâta timp cât nu depinde de noi finalizarea lor, nu vrem sã insecurizãm festivalul. Astfel, am decis sã folosim spațiile pe care le avem. Vom juca mai mult la Fabrica de Culturã, mai deschidem un spațiu unde va fi spectacolul lui Silviu Purcãrete, iar Sala Faust va fi mai mult folositã”, adaugã Constantin Chiriac.

Tramvaiul, încã nepregãtit

Pentru FITS 2017, trebuia sã fie pregãtit și tramvaiul din Rãșinari, așa cum declara într-un interviu acordat recent TRIBUNEI primarul comunei Bucur Bogdan. “A promis încã din varã cã se va rezolva. Mai mult decât sã presez,cum am presat și la Sindicate, nu pot sã fac. Noi avem spectacolele, avem și alte oferte de spectacole. Suntem pregãtiți. Imediat cum va funcționa tramvaiul, ele vor cãpãta din nou viațã”, spune Constantin Chiriac.

De la Baryshnikov, la Machine de Cirque

În ceea ce privește numele care vor veni la FITS 2017, președintele evenimentului nu dezvãluie încã prea multe. Printre ele, se numãrã, însã, Robert Wilson, Piccolo Theatre, Silviu Purcãrete, Mikhail Baryshnikov, Charles Muller, Marcel Iureș, Beijing Arts Theatre și Machine de Cirque. “Vor fi nume extraordinare. Pe strada Nicolae Bãlcescu vom avea cel puțin 5-6 ambulații pe zi, mai spune Chiriac, care considerã cã, anul acesta, va doborî un nou record de spectatori, la FITS 2017.

Stele pe Aleea Celebritãților

Și anul acesta, FITS va acorda stele pe Aleea Celebritãților, în 2017 fiind vorba despre șapte nume cunoscute. “Am ales aleea dintre cele douã ziduri de apãrare a vechii cetãți, pe principiul cã aceastã cetate nu a fost niciodatã cuceritã și cã ea este, acum, stãpânitã de marii artiști ai lumii, care vin prin FITS sã cucereascã Sibiul, regiunea, România, aducând bogãția artei lor recunoscutã la nivel universal, explicã Constantin Chiriac.

Așa cum este tradiția, FITS se va deschide își închide și în acest an cu un foc de artificii.


 


 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia