Tribuna
Fabrica Sevis
Scribul de marţi: Infracţiune prin cuvintele nerostite (tăcerea compromisului)
Andrei ILENI
598 vizualizari
Scribul de marţi: Infracţiune prin cuvintele nerostite (tăcerea compromisului)

Tăcerea nu se compromite prin nespunere. E mai activă decât reactivarea memoriei, în momentele de cumpănă dintre memoria tăcută şi "infracţionalitatea" prin vorbirea cuvintelor, evidente sau traduse, sălbatice şi fără noimă,simple sau ascunse în disconfortul exprimării. Tăcerea nu e un compromis. Între vorbe se amuşinează tăcerea dintr-o infracţiune de când lumea: cuvântul.

Când se vorbeşte (câteodată chiar se întâmplă) îţi ţiuie tăcerea, ca o culpă interioară, înconjurată de compromisuri: ceea ce auzi nu este ceea ce crezi că aud alţii. Tăcerea cuvintelor e diferenţa dintre ţipătul de păun mut şi încrâncenarea din gâtlejul cuvintelor. Atât le-a trebuit grecilor antici să demonstreze filosofia tăcerii.

Într-o tactică fără cuvinte, adică prin şarje de indiferenţă şerpuitoare, toţi îi spionează pe ceilalţi şi, în lipsă de inspiraţie, inventează virtuali spioni după asemănarea lor. Un fel de spioni second-hand, obturaţi în imaginea dintr-o oglindă dublă. Totul se petrece prin duplicitatea personificată a intenţiilor - culturale, politice, administrative etc.) sau simple contradicţii sinucigaşe (să le spunem reverberaţii pasionale) şi apoi aflăm că nu se întâmplă nimic nespus.

Intermediarii dintre zgomotul cuvintelor şi fâsâitul ambiţiilor mascate, dar nu tăcute, făptuiesc "obiective ordonate" prin reforma tăcerii impuse. Reforma tăcerii este încă un obiectiv prin care se focalizează politica inversată sau reşapată în "anvelopa" cuvintelor de bază ale limbii române şi tămăduitoare de câte ori cineva se închină invers, ca să nu spun că-şi desecretizează  parola ADN-ului politic.

Nici giulgiul tăcerii nu poate fi o tactică a compromisului. Pasiunile sunt individuale dar vorbele circulă. Există şi tâmpiţi, şi tâmpenii curate. Doar tăcerea lor poate distruge compromisul ca formă nativă a demonstraţiei inversate. Ar fi mai bine (vorba vine, dar nu ne convinge) dacă ne închipuim în lipsa cuvintelor care ne-au compromis lectura particulară a tăcerilor.

Pericolul tăcerii e atât de real încât a devenit banal. Cum dracu' să pui tăcerea înaintea cuvintelor? Avem gesturi şi confuzii. Ne tăcem şi informăm cuvintele: aceleaşi cuvinte, aceleaşi concluzii - aceleaşi gesturi şi confuzii ne procesează tăcerea.

Alte cuvinte, aceleaşi concluzii - aceleaşi gesturi alte confuzii...

 





comentarii
1 comentarii

Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi foarte plină de bucurie din viața mea, datorită ajutorului pe care mi l-a dat Dr.saguru, ajutându-mă să-l recuperez pe fostul meu soț cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic, deoarece soțul meu mă înșela cu adevărat și căuta un divorț, dar când am dat peste e-mailul Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recupereze fosta și ajuta la fixarea relației. și să îi facă pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi îi cer ajutorul, dar spre surprinderea mea, el mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și aici sărbătoresc acum pentru că soțul meu s-a schimbat total definitiv. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezentul meu. Îmi place foarte mult căsnicia mea, ce mare sărbătoare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr.saguru este cu adevărat un adevărat jucător de vrăji. AI NEVOIE DE AJUTOR APLICĂ ACUM CONTACT CU DOCTORUL SAGURU ACUM VIA E-MAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +12098373537 El este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta. și este, de asemenea, perfect în
1 VRAIE DE IUBIRE
2 CÂȘTIGĂ EX BACK
3 FROTUL MIEREI
4 PROMOVAREA VRAJELOR
5 PROTECȚIA VRAJELOR
6 VRAJA DE AFACERE
7 VRAJA MUNCĂ BUNĂ
8 VRAJA LOTERIEI ȘI VRAJEA CAZULUI CURȚII..
lilian nikky
30.07.2021 23:23
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia