FITS 2022
Tribuna
Scribul de marţi: Aversul e plat. Reversul nu există (între nicicum şi nicidecum)
Andrei ILENI
590 vizualizari
Scribul de marţi: Aversul e plat. Reversul nu există (între nicicum şi nicidecum)

Cum se combate virusul fără profil politic prin acceptarea celei de-a patra invazii, cu perspective care încalcă logica? Prin auto-virusare şi expertiză confuză, nicidecum sanitar-politică. Cu tandreţea moţiunilor de cenzură, prea multe să-şi comprime interesul într-o voinţă uniformă sau prin congrese uniformizate după chipul şi închipuirea liderului nou şi deja învechit prin platitudine. Nicicum.

Nu există anticorpi pentru descompunerea estetizată a partidelor sterpe. Se descurcă şi se combat între ele prin terapie invazivă. O erotică introvertită politic: nici voinţa nu este bărbătească, nici perspectivele nu au alt gen. Se crede - ceea ce este o stare incredibilă de falimentare a doi ani de "sănătate impusă" - că pandemia a devenit factorul politic al anesteziei naţionale. Nicidecum.

Nicidecum nu este o negaţie a imunizării naţionale. Cum să "vaccinezi" o ţară virusată prin gradul de indiferenţă guvernată cu reversul? Renunţ să înţeleg o negaţie, dacă e mai firească decât ambiţia falsităţii, sub formă de plus-valoare inexistentă? Plată şi siluită prin misticism partinic - valabil pentru orice alcătuire de grup privat şi "legitimat" prin lipsă de viziune, cetăţenească, dincolo de socotelile electoratului, care mereu doreşte "altceva" şi alege nicicum.

                                    ***

Nicicum nu este o dumirire.

Nicidecum e o perspectivă. Un alt fel (sau o altă tulpină) a virusului care ne infectează şi ne forţează să-l acceptăm, în timp ce suntem anesteziaţi cu apă plată.

Nu se combate un virus prin curajul sinucigaş al purtătorilor lui, ca formă de naţionalism declarativ, partinic şi necivilizat. O infectare imorală prin convingere insistentă şi uitătură urlătoare prin ecoul repetitiv, trist dar firesc. Pentru că nicicum nu ştim să fim altfel decât nicidecum, cu nicio perspectivă liberalizată într-un viitor amanetat.

Ne balansăm ca o monedă în dungă, între aversul tocit şi reversul plat, şi care nu conţine valoare de întrebuinţare. Doar circulă, ca un virus...

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA