Tribuna
Şcolile şi grădiniţele "se gătesc” pentru începerea noului an
Sorana MAIER
3663 vizualizari
Şcolile şi grădiniţele
În multe dintre ele s–au făcut doar lucrări de întreţinere, reparaţii la instalaţii sau dotări, zugrăveli interioare, dar sunt şi clădiri de şcoli şi grădiniţe în care amenajările au transformat vechile spaţii în clădiri moderne, dotate după ultimele standarde. Sunt însă şi spaţii în care se mai lucrează, dar reprezentanţii Primăriei Sibiu spun că lucrările nu vor afecta desfăşurarea orelor.
Săli de grupă cu baie proprie

Un exemplu de cum ar trebui să arate o grădiniţă la modul ideal este Grădiniţa nr. 28 (foto) din Aleea Filo­zofilor, amenajată începând din vara trecută şi până acum în fostele ateliere ale Colegiului Textil.
Cu geamuri şi uşi noi şi exte­riorul complet refăcut, clădi­rea reflectă pe dinafară exact ceea ce este şi la interior - un sediu nou cu toate dotările de care are nevoie o grădiniţă. Fie­care sală de clasă are baia proprie, are propria încăpere pentru material didactic, zugră­velile sunt colo­rate, mochetele frumos dese­nate, iar mobilierul nou. Gră­diniţa are sală de mese, bucătărie cu încăperi separate pentru diferitele procese de pre­lucrare a hranei, grupuri sanitare şi încă­pere pentru îngrijitoare, iar la etajul clădirii se mai lu­crează la amenajări şi probabil ele vor mai dura câteva zile după începerea noului an.

Lucrări încheiate

Vara aceasta a fost finalizată închiderea teraselor la sala de sport de la Liceul de Arte şi Colegiul Naţional S. Brukenthal, valoarea totală a investiţiei fiind de 490.000 lei, din care în anul 2011 au fost alocaţi 90.000 lei, spune Mirela Gligore, şeful Servi­ciului de Presă şi Comunicare din cadrul Primăriei Sibiu.
Tot vara aceasta au fost înlocuite instalaţiile electrice la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 şi la Grădiniţa nr. 43.
La Şcoala cu clasele I-VIII ”Radu Selejan" este gata noua instalaţie de apă caldă, iar la Grădiniţa nr.5 şi la Grădiniţa ”Fraţii Grimm” au fost montate noi maşini de gătit.
Lucrarea de reabilitare la Şcoala cu clasele I-VIII ”Regina Maria” este programată să se încheie zilele acestea.
Una dintre cele mai mari lucrări de anul acesta a fost şi la Grădiniţa nr. 22, al cărui nou sediu a costat 1,3 milioane lei, din care doar anul acesta, Primă­ria Sibiu a alocat 735.000 lei.

Şantierele continuă

Acum se pregătesc documen­taţiile pentru reabilitarea insta­laţiilor sanitare la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1, investiţie care costă 111.000 lei şi va fi gata la finalul lunii.
Tot luna aceasta se vor încheia şi amenajarea laboratorului de chimie de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr şi reamenajarea blocului alimentar la Grădiniţa nr. 33, lucrare care ajunge la 150.000 lei.
Înlocuirea sobelor de teracotă cu sistem de încălzire centrală la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 şi la Grădiniţa nr. 16 se va încheia doar în luna octombrie.
O serie de proiecte tehnice pentru lucrări s-au făcut tot vara aceasta, unele grădiniţe au fost dotate cu echipamente de bucătărie sau mobilier.

Reparaţii curente

Un număr mare de lucrări se face în fiecare an pentru între­ţinerea şi repararea şcolilor şi grădiniţelor, la instalaţiile elec­trice, termice, gaz, apă-canal, sani­­tare, lucrări de igie­nizări în şcoli, reparaţii la acoperişuri, îm­pre­jmuiri, sobe, reparaţii la par­doseli, autorizări, reparaţii şi service la centralele termice.comentarii
8 comentarii

Hei, treziti-va! Asta-i toata TRIBUNA on-line?
Nicu
09.09.2011 08:28
Felicitari pentru gradinita 28, chiar arata bine.
ID
09.09.2011 08:46
VA ROG SA MERGETI SI LA GRADINITA DIN GURA-RAULUI DIN PARTEA DE SUS A SATULUI SI SA VEDETI ACOLO CE HAL DE GRADINITA ESTE,UN STIU CUM CEI DE LA SANEPID NU VAD,DEOARECE NU AU APA IN INTERIOR SI NICI TOALETE SI BAI (AU O LATRINA IN CURTE( SI APA IN CURTE CARE IARNA INGHEATA,IAR NUMARUL DE CAZURI DE HEPATITA ESTE IN CONTINUUA CRESTERE!!!!!!!!ASTEAPTA PRIMARIA DONATII DE LA PARINTI CA SA FACA TOALETE SI BAI CUM AU FACUT LA CELELALTE GRADINITE TOT DIN COMUNA!!!!!!!!
LOCALNIC
09.09.2011 09:39
Ce bine ar fi,daca ati merge la scolile si gradinitele aflate in zonele izolate,cred ca ati avea mari surprize.Pe acolo inca bate vantul,toamnei, nu cel al reparatiilor si zugravelii.
Pt domnii de la Tribuna
09.09.2011 12:31
bani sunt nnumai pentru scolile sasilor
delia
09.09.2011 13:46
Ai si zis ceva, mai bine taceai
@delia
09.09.2011 21:41
SCOLILE SASILOR SINT IN STATE WEST EUROPENE. DACA VRETI GRADiNITE SI SCOL TREBUIESC SA LE RENOVATI SAU SA VA CONSTRUIT CLADIR NOI.
@delia
09.09.2011 23:57
Cunoastem profesionalismul si eforturile d-nei directoare. Un exemplu de urmat.
Ioana S
10.09.2011 12:11
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia