FITS 2024
Tribuna
Școala Regina Maria la ceas aniversar – 94 de ani de la înființare
Școala Regina Maria la ceas aniversar – 94 de ani de la înființare

Anul acesta școlar reprezintă pentru elevii și dascălii Școlii Gimnaziale Regina Maria din Sibiu  un eveniment deosebit, marcat de împlinirea a 94 de ani de existență.

         

Mergând pe aceeași tradiție de a sărbători un număr de ani de la înființare, școala noastră a organizat mai multe activități cultural – educative în care s-au implicat conducerea școlii, cadre didactice și elevi.

         

Evenimentele dedicate sărbătoririi a 94 de ani de existență au început cu un concurs pe teme de istorie organizat de  prof.de istorie: dir. Savu Alexandra, prof. Lozneanu Magda si prof. Opriș Ovidiu, intitulat „ Istoria Monarhiei din România”, la care au participat 14 echipaje formate din elevi ai școlii gazdă, elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 și Școala Gimnazială Nr. 12 din Sibiu. Acestia au dat dovadă de cunoștințe temeinice privind subiectul abordat și au fost răsplătiți cu premii, diplome și cadouri.

          

Manifestările au continuat cu o expoziție de desene dedicate acestui eveniment, coordonată de prof. Camelia Zauner. Tot cu acest prilej, în prezența domnului colonel Petru Bejenaru și a altor oficialități a fost înființat cercul “ Cultul Eroilor Regina Maria”. Rolul acestui cerc este de cinstire a eroilor neamului prin diverse activități: înfrumusețarea, conservarea, întreținerea monumentelor și cimitirelor eroilor de pe raza județului Sibiu. Școlii noastre îi revine sarcina de a se îngriji monumentul eroilor situat în incinta cimitirului de lângă Biserica din Groapă.

          

De asemenea, doamnele profesoare de limba și literatura română din cadrul școlii Regina Maria, dir. adj. Bucșe Andra, prof. Zotică Laura, prof. Bersa Ana și prof. Rusu Ramona au organizat un concurs de limba română pentru elevii claselor a V-a.

         

Manifestările dedicate acestei zile de sărbătoare s-au încheiat cu un recital susținut de corul școlii coordonat de prof. de muzică, dl. Oprișiu  Cristian. Astfel, în mintea și în sufletul fiecărui participant la acest eveniment a rămas o amintire care cu greu poate fi uitată. Fie că vorbim despre cei care au absolvit Școala Regina Maria, fie despre cei care sunt astăzi elevi ai școlii, noi cadrele didactice  suntem convinse că toți știu să ducă mai departe ștafeta valorilor promovate aici. Ne dorim ca și de acum încolo școala  noastră să rămână un factor de cultură și civilizație în Sibiu, o prezență vie în viața orașului nostru.

                                                                                        

  Prof. Opriș Ovidiu

 

.

.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica