Tribuna
Jidvei
Şcoala Gimnazială "N. Iorga" din Sibiu, implicată în două proiecte Erasmus+
Ovidiu BOICA
3209 vizualizari
Şcoala Gimnazială

Elevi şi profesori ai Şcolii Gimnaziale "Nicolae Iorga" din Sibiu participă, în perioada 2019 - 2021, la două proiecte de parteneriat strategic Erasmus+. Primul dintre acestea, "Take Your Backpack and Come with Me!", este coordonat de o unitate de învăţământ din Polonia, iar la el mai iau parte şcoli din Macedonia, Spania, Grecia şi Italia.
"Scopul proiectului constă în a forma elevii, viitori cetățeni europeni tineri, în spiritul perseverenței și al depășirii propriilor frontiere. Unul dintre obiectivele proiectului sunt adaptarea procesului de învățare la nevoile societății moderne și la nevoile actuale ale lumii, oferind motive de a părăsi casa,  arătându-le frumoasa zonă înconjurătoare în care locuiesc, zonă care le oferă o ocazie excelentă de a petrece timp activ cu prieteni adevărați. De asemenea, prin acest proiect se urmăreşte dezvoltarea abilităților de cooperare, responsabilizarea elevilor pe tot parcursul proiectului. Datorită cooperării internaționale, intenționăm să le arătăm frumusețea Europei, în special a teritoriului înalt. Obținerea obiectivelor noastre comune le va arăta elevilor că își pot atinge și obiectivele, că pot fi independenți, responsabili pentru alte persoane și pot coopera. Nu în ultimul rând, avem în vedere dezvoltarea limbajului și a abilităților de comunicare a elevilor și profesorilor", a declarat prof. Bianca Ene.
Recent, elevii şi profesorii sibieni au luat parte la prima întâlnire a acestui proiect, în Gran Canaria (Spania). "La această întâlnire informală au luat parte delegaţii ale tuturor ţărilor participante la acest proiect. Cu această ocazie au fost prezentate informaţii generale despre proiect, s-au stabilit metodele şi mijloacele de diseminare - eTwinning, Blog, Facebook - şi au fost luate în calcul metodele şi procedeele de evaluare", a mai afirmat prof. Bianca Ene.
Din Spania, sibienii au mers direct în Italia pentru a participa la prima întâlnire din cadrul celui de-al doilea proiect Erasmus+ la care participă anul acesta, "Sustainable Development Goals Actions!"

Proiectul este coordonat de Spania, iar ţările partenere, alături de aceasta şi de România, sunt Finlanda, Bulgaria, Franţa şi Italia.
Scopul proiectului este pregătirea generațiilor următoare de elevi în contextul unei dezvoltări durabile care să funcționeze cu succes și durabil în lume.
"Prin acest proiect se urmăreşte, în primul rând, adaptarea procesului de învățare la nevoile societății moderne și la nevoile actuale ale lumii, incluzând Activități de Dezvoltare Durabilă  în programa școlară într-un mod interdisciplinar. De asemenea, îmbunătățirea abilităților STEAM (n.a. Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică) pentru elevi și profesori, precum şi încurajarea utilizării tehnologiei în educație prin intermediul Activităților de Dezvoltare durabilă  într-un mod inovator", a adăugat prof. Bianca Ene.
Întâlnirea din Italia a avut loc la Monecorvino Rovella, între 6 şi 8 noiembrie. Cu această ocazie a avut loc planificarea activităților și mobilităților şi Prezentarea unor exemple de bune practici a Italiei și Franței.
"Rezultatete vizibile preconizate pentru acest proiect sunt trei mini-proiecte eTwinning, care vor fi derulate simultan cu proiectul Erasmus+, 12 ateliere pentru bune practici de predare și învățare a SDG-urilor prin STEAM, precum şi jocuri  Scratch  și "SDGsbox" despre cele 17 obiective globale ale ONU", a mai spus prof. Bianca Ene.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

mega image

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia