Tribuna
Sevis
Școala din Turnu Roșu într-un proiect european alături de Italia, Spania, Portugalia sau Grecia
Școala din Turnu Roșu într-un proiect european alături de Italia, Spania, Portugalia sau Grecia

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a lansat oficial proiectul european „Healthy Kids ” (Copii sănătoși ), într-o întâlnire la care au participat profesori, elevi, părinți și invitați. Școala a primit o finanțare de aproximativ 20.000 euro de la Comisia Europeană și va desfășura acest proiect în parteneriat cu alte țări pe o perioadă de doi ani, 2016-2018.


Proiectul face parte din programul Erasmus Plus și este un parteneriat strategic între școli din șapte țări europene: România, reprezentată de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu județul Sibiu, Turcia, țara coordonatoare, Italia, Spania, Polonia, Portugalia și Grecia.
Prin proiectul „Healthy Kids” cele șapte școli partenere își doresc să le formeze elevilor cu vârste între 7 și 14 ani abilități pentru o alimentație sănătoasă și activități fizice regulate, pentru ca elevii să învețe și să practice aceste comportamente corect.
În acest scop elevii vor fi implicați în activități pe teme de alimentație sănătoasă și activități sportive, învățând și comparând rețetele culinare sănătoase în diferite culturi.
De asemenea, ei vor participa la activități de predare-învățare în cadrul mobilităților din țările partenere, experiențe care-i vor ajuta să dobândească abilități pentru a preveni obezitatea și alimentația nesănătoasă, să-și dezvolte competențele de limbă străină, TIC și constiința națională și europeană.

Pe parcursul celor doi ani de proiect elevii și profesorii din echipa de implementare (prof. Năgăra Ramona –coordonator proiect, prof. Dudaș Nela, prof. Miron Mihaela și prof. Câmpen Mariana ) a proiectului din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu vor avea șansa de a participa la schimburi de experiență în țările partenere.

Prima reuniune transnațională a proiectului va avea loc în perioada 12-16 decembrie 2016 în Școala Mehmet Akif Ersoy İlkokulu din Aydın, Turcia, la care vor participa profesorii coordonatori și membri ai echipelor de proiect din fiecare țară.

comentarii
1 comentarii

De admirat si l
Analena
27.09.2016 11:45
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia