Tribuna
Școala de Vară Interdisciplinară "Trauma în Neurochirurgie", la ULBS
Școala de Vară Interdisciplinară
© Arhiva TRIBUNA
Școala de Vară interdisciplinară de neurochirurgie și bioinginerie va debuta, la ULBS, luni, 15 iulie, la ora 10. Evenimentul este organizat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Universitatea de Studii ”Niccolo Cusano” din Italia şi Universitatea ”Las Palmas de Gran Canaria” din Spania, în cadrul proiectului "Brain Revealed: Innovative Technologies in Neurosurgery Study – Brain IT", având sprijin financiar prin programul Erasmus+ Strategic Partnerships.


Deschiderea oficială a evenimentului se va desfășura în Sala Senatului a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, din cadrul Facultății de Medicină. Vor fi alături de organizatori profesorii universității spaniole - prof. dr. Juan Ruiz, dr. Nayra Pumar, prof. dr. Mario Monzon, profesori ai universității italiene - prof. Ilaria Cacciotti, assist. prof. Michele De Santis, dar și profesori și medici de renume din țară - prof. Ștefan Florian, prof. AV Ciurea și prof. Iulian Antoniac.
Potrivit organizatorilor, proiectul "BrainIT" urmărește îndeplinirea a câtorva obiective îndrăznețe printre care: implementarea tehnologiei ICT în activitățile de predare și instruirea prin utilizarea de telemedicină, sub forma de transmisii live din sala de operații; crearea de materiale interactive de predare, prin utilizarea de tehnologie 3D pentru reconstrucția fidelă a craniului pe diverse patologii: tumori, traume; organizarea a trei școli de vară; publicarea unei cărți disponibilă în formă fizică și digitală; crearea unei platforme online cu acces gratuit la materialele educative inovative și de actualitate în domeniul neurochirurgiei și bioingineriei.
Prima dintre aceste școli interdisciplinare de neurochirurgie şi bioinginerie ”Trauma în Neurochirurgie” se va organiza în perioada 15 - 28 iulie în cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu şi a Spitalului Clinic Judetean de Urgență Sibiu, iar cursanții din cele trei ţări participante vor avea oportunitatea de a experimenta viaţa reală a unui medic, pe întregul parcurs de diagnosticare şi tratare, vor realiza operații simulate pe cranii artificiale 3D şi vor asista la cursuri şi workshop-uri organizate de profesori şi medici de renume din România şi din străinătate.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA