Tribuna
Schimbare „la faţă”, în centrul Avrigului
Dan FRÂNCU
1314 vizualizari
Schimbare „la faţă”, în centrul Avrigului

În decursul unei jumătăţi de an, oraşul Avrig a devenit proprietarul a trei imobile (construcţii şi teren), situate în zona centrală, chiar peste drum de sediul actual al Primăriei. Actuala conducere administrativă a oraşului a desfăşurat această minicampanie de achiziţii cu scopul de a rezolva, măcar parţial, problema lipsei locurilor de parcare în centrul localităţii, dar şi pentru a putea extinde sediul Primăriei Avrig, prin mutarea unor birouri din vechiul sediu (biroul de achiziţii, casieria şi biroul de impozite şi taxe, arhiva instituţiei etc).
Dacă pentru primul imobil (situat pe strada Gheorghe Lazăr, la nr. 27), lucrurile au fost clar stabilite încă de la momentul când legislativul local a aprobat achiziţionarea (hotărârea prevede achiziţia şi transformarea imobilului în parcare publică), situaţia s-a lămurit şi în ceea ce priveşte cel de-al doilea imobil (strada Gheorghe Lazăr, nr. 29), recent, aleşii locali aprobând demolarea acestuia, terenul rezultat din unirea celor două achiziţii fiind, astfel, mult mai potrivit pentru lucrările ce se intenţionează a fi efectuate în zonă. (Într-o primă fază, discuţiile purtate conduceau la ideea că acest imobil - construcţie va fi consolidat, recompartimentat şi amenajat, astfel încât să poată prelua o parte din birourile Primăriei Avrig. Ulterior, s-a decis că extinderea Primăriei Avrig va fi făcută în cel de-al treilea imobil achiziţionat, situat pe strada Gheorghe Lazăr, la numărul 31.)
Prin aceeaşi hotărâre, consilierii locali avrigeni au fost de acord cu trecerea imobilului respectiv din domeniul public al oraşului în domeniul privat al oraşului, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării acestuia.
Încă de la momentul dezbaterilor pentru achiziţia de către oraş a primului imobil, primarul Adrian Dumitru David a menţionat că doreşte ca aceste achiziţii (cu toate formalităţile, avizele, aprobările etc.) să fie încheiate cât mai repede, astfel încât lucrările de amenajare a parcării publice în acea zonă să poată fi efectuate oarecum în tandem cu amplul proiect de reabilitare şi modernizare a străzii Gheorghe Lazăr (strada principală a Avrigului), care este deja în faza de execuţie. În plus, cel puţin pentru moment, s-a renunţat la planurile de extindere a Primăriei Avrig prin construirea şi alipirea unui nou corp de clădire, soluţia achiziţionării imobilului din proximitate şi mutării aici a birourilor supra - aglomerate, fiind mult mai ieftină.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia