Tribuna
SEVIS
Scenariul hibrid dispare complet. Cum vor funcționa școlile din februarie
Liuba STARII
990 vizualizari
Scenariul hibrid dispare complet. Cum vor funcționa școlile din februarie
Scenariul de învățare în sistemul hibrid nu va fi practicat în semestrul II. Prin urmare, măsura prin care o jumătate de clasă participa fizic, la școală, și cealaltă jumătate învăța de acasă, în fața dispozitivelor , nu se va aplica.

 “Între galben și verde diferența este că în verde merg toți, în galben merg doar până la clasele a IV-a, în galben nu merg la școală a V-a, a VI-a și a VII-a și a IX-a, a X-a și a XI-a. Fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet. Experiențele din educație ne-am arătat că nu este eficient. Și mie mi se pare că este mult mai clar așa, mai simplu și mai clar”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai precizat că în toate scenariile, la acest moment, toți copii de grădiniță și de clasele primare vor merge la școală pe tot teritoriul țării, pentru că nu există localitați carantinate, în care rata de infectare să depășească 6 la mie.

“Scenariile sunt foarte clare, cred că sunt și ușor de înțeles și ușor de aplicat. Va fi făcută public zilnic lista cu localitățile, împărțite pe trei scenarii. Cel verde, în care absolut toate școlile sunt deschise, cel galben în care avem deschise grădinițele, învățământul primar și clasele terminale, clasele a VIII-a – a XII-a și a XIII-a și zona roșie, în care vor fi deschise grădinițele și clasele I-IV. Chiar dacă sunt peste 3 la mie, rată de infectare, adică avem scenariul roșu, care vor rămâne deschise până la pragul de 6, care generează închiderea și suspendarea majorității activităților, deci și a școlilor. Deci, până la 6, chiar și în scenariul roșu grădinițele și învățământul primar rămână în funcțiune cu prezență fizică. (…) Subliniez faptul că pe deoparte reprezentanții din sănătate, INSP, CNSSU, Ministerul Sănătății au spus că cei mici sunt mai puțin vulnerabil la acest virus. Pe de altă parte, din perspectiva educației, cei mici înregistrează cele mai mari dificultăți cu privire la predarea online. La grădiniță și la clasele I-IV este foarte greu să îți imaginezi o predare online care să mai fie și eficientă”, a explicat Cîmpeanu.

Copiii vor trece în scenariul 100% online doar atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie. Acestea precizări legate de scenariul roșu nu erau în sistemul valabil până pe 9 noiembrie 2020, când s-a decis închiderea tuturor școlilor.Elevii au revenit luni, 11 ianuarie, la orele online. Structura anului școlar 2020-2021 prevede încă o vacanță de o săptămână din 30 ianuarie, până pe 7 februarie, iar luni, 8 februarie, va începe semestrul II.

comentarii
3 comentarii

Niste idioti, sa imbolnavim copii in scoli ca pe ei nu ii intereseaza de nenorociti ce sunt !!!!!! Nenorocitilor sa mearga copii vostrii ca eu nu las copilul la scoala cu un asemenea risc !!!
Dog
19.01.2021 16:55
Tine-l acasa, atunci!
19.01.2021 19:46
În februarie e și sezon de gripa, viroze, sper sa nu se revină în online prin martie.
Riscanta masura
19.01.2021 21:48
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia