Tribuna
Scările de pe strada Turnului intră în reparații. Primăria Sibiu consolidează structura cu o centură de beton armat
Sorana MAIER
898 vizualizari
Scările de pe strada Turnului intră în reparații. Primăria Sibiu consolidează structura cu o centură de beton armat

Străzile de pe strada Turnului din Sibiu, o zonă intens circulată și preferată de turiști, vor fi refăcute în perioada următoare, după ce structura scărilor a fost afectată încă de anul trecut de alunecări.

„Din această săptămână, în funcție de condițiile meteo, încep lucrările de reparații la scările de pe strada Turnului. Primăria Sibiu a contractat firma SC Profesional Construct SRL pentru realizarea lucrărilor, inclusiv elaborarea proiectului tehnic și obținerea avizelor necesare, costurile însumând 325.000 lei”, anunță Primăria Sibiu.

Municipalitatea va verifica sistemul de scurgere a apelor pluviale pentru a elimina posibilitatea ca structura să fie afectată de infiltrații și va monta o centură de consolidare.

Elementele scărilor care nu mai prezintă siguranță vor fi îndepărtate și va fi montată o centură de beton armat pentru consolidare.

Canalizarea pluvială va fi verificată, iar în cazul în care vor exista defecțiuni, constructorul le va repara.

După încheierea lucrărilor de consolidare, echipele de muncitori vor monta cărămizile și elementele de piatră pe noul coronament, dar și balustrada metalică a scărilor.

„Traficul pietonal se va desfășura în condiții de șantier în această perioadă, dar va fi necesară și închiderea temporară a traficului pietonal atunci când se va lucra la placarea scărilor”, mai anunță Primăria Sibiu

Termenul de execuție va fi de aproximativ 60 de zile, în funcție de condițiile meteo și de lucrările suplimentare care ar putea fi constatate după decopertare.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia