Tribuna
Sevis
Scandalul VW: Maşinile şi emisiile de carburanţi, verificate online
Alexandra CHEŞCU
1967 vizualizari
Scandalul VW: Maşinile şi emisiile de carburanţi, verificate online
Proprietarii de autoturisme marca Volkswagen pot afla acum online dacă maşina lor face parte din lotul celor afectate de scandalul izbucnit în luna septembrie care îl are în centru pe producătorul german de automobile. Volkswagen a lansat şi pe site-ul din România o modalitate prin care proprietarii de autoturisme VW pot afla dacă maşina lor este afectată de scandalul emisiilor, notează gandul.info. Sistemul verifică exclusiv seriile de şasiu (cod VIN) pentru mărcile Volkswagen şi Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Nu doar maşini VW

Toate acestea vin în condiţiile în care VW anunţa la finele lui septembrie, că aproximativ 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme spe­ciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita stan­dardele federale din SUA în materie de emisii.
Proprietarii de maşini mar­ca Volkswagen nu sunt singurii care îşi pot verifica maşina prin codul VIN, ci şi cei care deţin automobile marka Skoda, Seat şi Audi, link-urile fiind următoarele:
*SKODA
*SEAT
*AUDI
*VW

RAR nu mai eliberează cărţi de identitate

Registrul Auto Român (RAR) a decis că nu mai eliberează cărţi de identitate pentru maşinile noi Diesel Volkswagen Euro 5 din stocurile dealerilor români, care urmau să fie vândute în ţara noastră. Potrivit Direcţiei Regim Permise de Condu­cere şi Înmatriculare din cadrul MAI, în judeţul Sibiu au fost înmatriculate de la începutul anului până în prezent un număr de 1.817 autoturisme Euro 5, însă instituţia nu deţine date cu privire la tipul de motor.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia